volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 17. 2. 2022

Na ZŠ Oskara Nedbala proběhl seminář Action Volley

V sobotu 12. února uspořádala metodická sekce Českého volejbalového svazu ve spolupráci s Jihočeským krajským volejbalovým svazem a VK České Budějovice seminář Action Volley pod vedením holandského lektora Remka Kentera.

undefineddo je Remko Kenter?

  • trenér dětí a mládeže v Holandsku s téměř dvacetiletou praxí
  • zakladatel projektu Action Volley
  • lektor a člen Coaches Commission CEV
  • lektor pro rozvoj pohybových dovedností národního (holandského) olympijského výboru
  • hlavní lektor projektu Volleyball4All

Seminář byl zaměřen na trénink dětí ve věku 6–12 let a zúčastnilo se ho 44 trenérů mládeže. Akce měla dvě části. Nejprve teoretickou, v níž mohli účastníci sledovat trénink dětí pod vedením našeho hosta. Remko Kenter představil několik postupů, jak sestavit atraktivní a efektivní trénink pro děti dané věkové kategorie. V praktické části si mladé hráčky a hráči vyzkoušeli několik nových her, ve kterých pilovali volejbalové dovednosti a současně rozvíjeli všeobecnou pohybovou zdatnost.

V neděli 13. února jsme se zaměřili na děti ve věku 3–6 let. Kolegové Guus Klein Lankhorst z Holandska (vedoucí mládežnického volejbalu holandské federace) a Kristof de Loose z Belgie (člen belgické volejbalové federace, člen trenérské asociace CEV, ředitel úseku trenérského a manažerského vzdělávání belgické federace) nám ukázali, jak ve svých zemích pomáhají rozvíjet všeobecné pohybové dovednosti u nejmladších sportovců a jak přimět děti k tomu, aby jim byl pohyb blízký a měli z cvičení s rodiči radost.

V českobudějovické tělocvičně ZŠ Oskara Nedbala vyrostla různá stanoviště zaměřená na čtyři z dvanácti základních pohybových dovedností vydefinovaných v projektu, tzv. multimoves: balanc, rolování, skákaní, házení. Pod vedením trenéra Lanhorsta cvičily děti společně se svými rodiči, což je dalším charakteristickým rysem tohoto projektu. V navazující části pak Kristof de Loose vysvětlil trenérům teoretická východiska projektu.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 26. 7. 2024

Nabídka stáže v marketingovém oddělení

Aktuální zpráva 22. 7. 2024

Rozpis zápasů extraligy: Doma poprvé 28. září