volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 18. 2. 2022

VIDEO: Začíná Final Four! Proti Ostravě mám speciální motivaci, hlásí Sedláček

O víkendu se v Teplicích uskuteční jeden z vrcholů sezony – Final Four Českého poháru. Jihostroj musí pro zisk domácího poháru nejprve porazit v nedělním semifinále Ostravu. Velkou motivaci získat svou první trofej a zároveň porazit bývalé spoluhráče má blokař Oliver Sedláček.

Jak se těšíte na Final Four Českého poháru?
Pro mě má Český pohár velkou prestiž. Na finálovém turnaji budu poprvé, a navíc hrajeme semifinále proti mému bývalému týmu! Takže se moc těším a udělám všechno proto, abychom vyhráli. Byl by to pro mě největší týmový úspěch. Zatím jsem získal jednu medaili s Ostravou za třetí místo v extralize a jinou nemám. Pokud porazíme Ostravu, tak budeme nejhůř druzí, takže to je pro mě obrovská motivace.

Už probíhá popichování s bývalými spoluhráči z Ostravy?
Jasně! Píšeme si a voláme docela často. Občas si zahrajeme i nějakou hru na internetu, takže jsme v kontaktu. Myslím si, že srandičky a zdravé hecování k tomu patří.

Chtěli od vás trenéři Jihostroje informace o ostravském týmu?
Když jsme proti Ostravě hráli v této sezoně poprvé, tak samozřejmě vyzvídali. Myslím si ale, že naši trenéři mají ostravské hráče dobře nasledované, takže jim toho neřeknu o tolik víc, než už sami vědí.

V extralize jste Ostravu dvakrát porazili 3:0. Věříte v postup do finále poháru?
Já v to věřím. Za žádnou cenu ale nesmíme Ostravu podcenit, i když to podle tabulky vypadá, že bychom měli být favoritem. Kluci z Ostravy umí kousat, budou do nás mlátit servisem a když se jim bude dařit, tak to bude hodně těžký zápas. Největší zbraní Ostravy je atmosféra, kterou si dokáží vytvořit na hřišti, a servis.

V případě postupu do finále Českého poháru byste preferoval jako soupeře Karlovarsko, nebo Liberec?
Podle statistik by nám měl sedět spíše Liberec, protože jsme ho už dvakrát v této sezoně dokázali porazit. Proti Varům jsme nevyhráli ani jednou. Ale jak se říká – pokud chceme být první, musíme vyhrát nad kýmkoliv.

Jak se vyrovnáváte s tlakem spojeným s ambicí Jihostroje vyhrát Český pohár?
Musím přiznat, že si na něj pořád zvykám. Nikdy předtím jsem ho nezažil, takže je to pro mě něco nového. Už jsem ale zase o něco starší a musím si na tlak zvyknout, abych se dál posouval.

HLAVNÍ TRENÉR RENÉR DVOŘÁK O FINAL FOUR ČESKÉHO POHÁRU

„Teplickou halu vůbec neznáme, proto chceme dva tréninky před nedělním zápasem pojmout tak, abychom si co nejvíce na tamní halu zvykli. S Ostravou jsme si v extralize poradili celkem slušně, ale pohár je jiná soutěž. Jde jen o jeden zápas, který se může jednomu z týmů obrovsky podařit. Proto nic nepodceňujeme, už jen proto, že vyhrát nad Ostravou je jen první krok, abychom byli ve finále. Dobře si také vybavujeme loňské čtvrtfinále, kdy jsme hodně válčili s Beskydy.“

Před Vánoci jste kvůli zranění nějakou dobu nehrál. Nyní je vše v pořádku?
Musím zaklepat, že už se cítím dobře. Měl jsem problémy se zády. Neví se přesně, co to bylo, šlo o oblast kolem páteře. Je možné, že jsem měl natažený nějaký vaz a bylo to akutní. Dostal jsem se z toho, cvičím a teď už jsem v pohodě.

V kádru Jihostroje se točíte tři kvalitní blokaři. Jak probíhá vaše nominace na zápasy?
Upřímně jsem sám ještě na ten systém nepřišel. Ze začátku to vypadalo tak, že jsme se střídali pravidelně, pak někdo hrál dvakrát, potom někdo seděl dvakrát… Osobně si myslím, že se to blíží takovému play-off systému, což znamená, že budou hrát dva blokaři, kteří budou v danou chvíli nejlepší.

A vy už víte, jestli na vás trenéři budou sázet proti Ostravě?
Nevím, ale doufám v to. Proti bývalým spoluhráčům bych měl určitě speciální motivaci.

Zápasy Českého poháru sledujte živě na Volej.TV

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze