volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 30. 3. 2022

Kriško: V pátek chceme sérii ukončit před našimi fanoušky

Přesně po dvou měsících od ošklivého zranění kotníku se objevil Michal Kriško v základní sestavě Jihostroje. Na palubovce Ústí nad Labem pomohl k vítězství a vedení v sérii 2:0 na zápasy. „Oba zápasy čtvrtfinále jsme vyhráli 3:0, myslím, že k tomu není co dodat,“ říká 33letý univerzál.

Kdy jste zjistil, že po dlouhé pauze naskočíte v základní sestavě na druhý čtvrtfinálový duel?
Dozvěděl jsem se to až před zápasem, ale nebyl to problém. Byl jsem připravený jít do zápasu, už se cítím dobře. Hned po zápase jsem si uvědomil, že to bylo přesně dva měsíce od mého zranění. Přišlo mi to docela úsměvné.

Už jste tedy po zranění kotníku opět v plné síle?
Fyzicky se cítím dobře. Jen když jsou ve hře nějaké rychlejší přesuny, tak jsem trochu pomalejší, než jsem zvyklý. Myslím si ale, že je jen otázka času, než se dostanu do své ideální formy. S naším kondičákem Kubou Kalusem jsme na tom hodně zapracovali. Teď jde hlavně o to, aby se mi zase vrátil výskok, který jsem měl před zraněním. Myslím si, že to postupuje hodně dobře.

Krátce jste naskočil už do prvního čtvrtfinálového utkání. Tam jste si vyzkoušel, že noha je v pořádku?
Už z tréninků jsem věděl, že by to šlo a mohl bych hrát. V zápase jsem měl stejný pocit. Dá se říct, že mě noha už téměř vůbec neomezovala.

I v minulosti jste se potýkal se zdravotními problémy, na které máte docela smůlu, že?
Kamarádi, protihráči nebo všichni, kdo mě znají, mi říkají, že mám na zranění docela pech. Co se dá dělat, holt se musím znovu zvednou a pracovat na tom, abych byl zase zdravý.

Jihostroj vyhrál Český pohár, pro vás osobně to byl dokonce druhý triumf v řadě. Zatímco pod loňské vítězství s Libercem jste se podepsal výrazně, letos jste kvůli zranění do Final Four nezasáhl. Jaký to byl pocit?
Letos to bylo trochu jiné. Byl jsem jenom na lavičce a aspoň jsem kluky povzbuzoval. Hodně mě to štve. Neříkám, že bych nastoupil, protože Casey hraje výborně, ale nemít možnost zasáhnout do zápasů mě mrzelo. Takový ten pocit, že člověk s tím nic nemůže udělat, je na nic. Loni jsem Český pohár vyhrál poprvé za nějakých třináct let, co hraju extraligu. Dlouho jsem na to čekal a bylo to pro mě hodně speciální. Že jsem ho teď získal podruhé za sebou, i když jsem nemohl hrát, je super. Jsem rád, že to kluci zvládli.

Na post univerzála jste v Jihostroji vy a Kanaďan Casey Schouten. Jaký je váš vztah?
Jsme parťáci, podporujeme se. Občas si poradíme, když ten druhý něco vidí z lavičky a tak podobně. Musím říct, že náš vztah je výborný.

Už v pátek si můžete zajistit postup do semifinále extraligového play-off. Jak zatím hodnotíte sérii proti Ústí nad Labem?
Oba zápasy čtvrtfinále jsme vyhráli 3:0, myslím, že k tomu není co dodat. Snad tohle nastavené tempo udržíme. Na to, že mělo Ústí nějaké zdravotní problémy, tak si myslím, že odvedlo výborný výkon. Ukázalo nám to v ústecké hale, kde hrálo velice slušně. Určitě bychom si rádi už v pátek před našimi fanoušky ve Sportovní hale zajistili postup do semifinále, ale nebude to jednoduché.

Sledujete vývoj ostatních sérií a potenciálních soupeřů pro semifinále?
Není to pro nás nějaké téma číslo jedna, ale samozřejmě se o tom s klukama bavíme. Je ale těžké určit, kdo by to mohl být. Je to celé zamotané a nemá cenu se na to soustředit. Narazíme na toho, na koho narazíme. Musíme jít zápas od zápasu a uvidíme. Play-off se zatím vyvíjí tak, jak jsem si myslel, že série budou poměrně vyrovnané. Trochu mě překvapila Příbram, která dvakrát prohrála. Na druhou stranu Odolka hraje výborně.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze