volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 5. 4. 2022

Na finálovém turnaji chceme medaili, přeje si trenér kadetů Suchý

Kadeti splnili cíl, který si stanovili před začátkem sezony. Dlouhodobou část extraligy kadetů zástupci VK České Budějovice s předstihem vyhráli a 19. – 22. května je čeká finálový turnaj. „Shodli jsme se, že máme na to, abychom skončili do třetího místa,“ říká hlavní trenér Jan Suchý.

Extraliga kadetů má v této sezoně 27 účastníků. Je rozdělena na dlouhodobou část, která se skládá ze šesti kol turnajů, a finálového turnaje. V dlouhodobé části jsou družstva rozdělena do výkonnostních skupin a po každém kole turnajů se skupiny mění podle výsledků kola. „Nám se podařilo dlouhodobou část vyhrát. Do finálového turnaje postupuje osm nejlepších týmů po dlouhodobé části. Před sezonou jsme si stanovili jako cíl účast na finálovém turnaji. Tento cíl jsme si splnili s velkým předstihem díky dobrým výsledkům,“ pochvaluje si kouč kadetů.

Vítězství v dlouhodobé části extraligy kadetů je vynikajícím výsledkem mládežnického volejbalu v Českých Budějovicích. Vrchol sezony však mají kadeti ještě před sebou – termín finálového turnaje byl stanovený na 19. – 22. května. „Někteří hoši budou mít reprezentační povinnosti, protože v dubnu probíhá kvalifikace na mistrovství Evropy. Ostatní budou mít jeden týden volna a pak se pustíme do tréninků,“ přibližuje program družstva kadetů Jan Suchý.

Čekání na finálový turnaj je dlouhé, své svěřence ale trenér rozhodně k tréninkům motivovat nemusí. „Sezona se prodlouží o osm týdnů, beru to naopak jako obrovský bonus účasti ve finálovém turnaji. Výkonnostní nárůst, který hoši v této věkové kategorii mohou během té doby udělat, je opravdu velký,“ je přesvědčený Jan Suchý. Se svým týmem si také definoval cíl pro vrchol sezony. „Sedli jsme si všichni hráči i trenéři a shodli jsme se, že naším cílem pro finálový turnaj je bedna – tedy být do třetího místa,“ prozrazuje.

V kategorii kadetů se sešla v této sezoně výjimečná parta, ve které je také spousta mladých talentů, o kterých může být v budoucnu slyšet. „Máme v týmu několik členů reprezentací kadetů i juniorů. Jsou to Tomáš Brichta, Vít Juřiča, Josef Leština, Vojtěch Pitner a Lukas Tóth,“ vyjmenovává trenér Suchý, který však ve svém družstvu odmítá vyzdvihnout výkony jednotlivých hráčů. „Jednotlivec v našem sportu dokáže jen velmi málo v porovnání s tím, co dokáže dobře fungující tým. U nás neplatí 6 x 1 = 6, ale 6 x 1 > 6. To se snažím vštěpovat všem členům našeho týmu,“ uzavírá Suchý.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 12. 4. 2024

Finále je tu! Pojeďte s fanklubem na výjezd do Prahy

Aktuální zpráva 12. 4. 2024

Repríza finále proti Lvům! Vstupenky na boj o titul v prodeji