volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 24. 11. 2022

Úspěšný víkend mládeže: Žáci a junioři ovládli své turnaje

Mládež má za sebou další vydařený víkend. Starší žáci Jihostroje ovládli 1. kolo Českého poháru, když v sedmi zápasech neztratili jediný set. Kategorie do 22 let zvítězila na prvním turnaji extraligy juniorů. Rovněž bez ztráty setu!

Starší žáci

Českobudějovický klub pořádal na ZŠ Oskara Nedbala první a třetí osmičku Českého poháru žáků. Družstvo žáků A vyhrálo skupinu tvořenou nejsilnějšími osmi týmy – ovládlo všech sedm utkání. Družstvo žáků B bylo nejlepší ve třetí osmičce týmů a postoupilo do druhé. Žákům pomáhali i dva hráči z kadetské kategorie – Skolka a Kotýnek, kteří prokázali fyzickou vyspělost a zkušenosti z minulých let.

„Zlepšili jsme mezihru a organizaci hry na hřišti. Byla znát naše síla na útoku. Chci kluky pochválit za poctivou docházku a vysoké tréninkové nasazení. Hlavně u nahrávačů, kteří s tímto postem v této sezoně teprve začínají, bylo vidět velké zlepšení,“ pochvaluje si trenérka Nikola Schwachová.

Sestava:
Marek Suchý, Hugo Tůma, Tomáš Skolka, Jan Kotýnek, Filip Pelda, Florian Sina, Matěj Srbený, Jiří Král, Filip Šauman, Daniel Pavlíček, Tomáš Bartuška, Michal Zima, Martin Našinec

Výsledky a tabulka

Junioři

Skvělý výsledek zaznamenali také junioři, tedy kategorie hráčů do 22 let. Na prvním turnaji své extraligy v Kolíně se úspěšně popasovali s konkurencí dalších čtyř silných týmů. V zápase proti druhému Brnu dokonce Jihočeši ovládli druhý set poměrem 25:6! Ve čtyřech duelech nasbírali českobudějovičtí mladíci plný počet dvanácti bodů a obsadili první místo.

„Musím vyzdvihnout zejména perfektní práci v obraně. Byla znát taktická vyspělost našeho týmu a fyzická dominance. Souvisí s tím poctivá práce kluků při tréninku,“ usmívá se trenér Tomáš Skolka.

Sestava:
Kohout David, Benda Marek, Habada Matěj, Leština Josef, Zelenka Ondřej, Pitner Vojta, Homan Ondřej, Brichta Tomáš, Dvořák Tobiáš, Rubáček,Matyáš, Tomáš Ondřej, Richter Mikuláš, Tóth Lukas, Janů Adam. Trenéři: Skolka Tomáš, Emmer Jaroslav, Kosař Martin

Výsledky a tabulka

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze