volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 3. 2. 2023

Repríza finále s Karlovarskem čeká Jihostroj už v semifinále poháru

Páteční losování rozhodlo o semifinálových dvojicích pro Final Four Chance Českého poháru. Jako první se 26. února v Kutné Hoře představí Beskydy proti Liberci, večerní utkání Karlovarska s Jihostrojem pak bude opravdovou lahůdkou pro fanoušky volejbalu. Ke střetu dvou loňských finalistů tak dojde už v semifinále!

Cesta za obhajobou Českého poháru nebude pro České Budějovice vůbec jednoduchá. Zatímco v loňském ročníku byl los přívětivý a Jihostroj dostal pro semifinálový souboj za soupeře Ostravu, letos bude boj o finále o poznání složitější. Karlovarsko je v současnosti asi nejsilnější klub v Česku, účastník Ligy mistrů a vítěz posledních dvou extraligových titulů. Ve sbírce mu však jedna trofej chybí – Český pohár. A právě ten je jedním z cílů Západočechů pro tuto sezonu.

Jihostroj přetlačil Karlovarsko po velké bitvě v loňském finále Českého poháru 3:2 a letos touží pohár obhájit. Stejným výsledkem 3:2 skončily také oba vzájemné extraligové zápasy v této sezoně. První vyhrálo doma Karlovarsko, druhý poměrně nedávný zápas ve Sportovní hale pro sebe získal v tie-breaku českobudějovický Jihostroj.

„Je pravda, že Karlovarsko je pro semifinále asi nejtěžší soupeř, kterého jsme mohli dostat. Na druhou stranu naše zápasy jsou vždycky pikantní a patří k ozdobám českého volejbalu. Rozhodují opravdu detaily. Očekávám, že stejné to bude v semifinále Českého poháru. Pokud chceme pohár obhájit, musíme porazit každého,“ komentuje generální manažer Robert Mifka.

Jednoznačným favoritem prvního semifinálového zápasu je liberecká Dukla, která je aktuálně první v tabulce UNIQA extraligy. V případě, že by se Jihostroji podařilo Karlovarsko porazit, čekal by ho ve finále další velmi kvalitní soupeř. Obě semifinále se odehrají 26. února v Kutné Hoře, finálový duel o den později. Vítězství v Českém poháru je pro kluby velká motivace nejen kvůli zisku cenné trofeje, ale rovněž pro garanci účasti v hlavní fázi evropského Poháru CEV pro příští sezonu.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!