volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 30. 3. 2023

Do středoškolských her se zapojil celý kraj. Vyhrálo Gymnázium Česká

Středoškolských her O pohár hejtmana Jihočeského kraje se účastnily školy z celého Jihočeského kraje. Gymnázium Česká vyhrálo první finálový turnaj v prosinci a stejná škola ovládla také závěrečný turnaj! Putovní pohár získala přímo z rukou Jihočeského hejtmana Martina Kuby.

Vyvrcholení prvního ročníku středoškolských her hostila Základní škola Oskara Nedbala. U zahájení závěrečného turnaje nechyběli vážení hosté – Petr Maroš (náměstek primátorky Českých Budějovic), Tomáš Kratochvíl (předseda Jihočeského krajského volejbalového svazu) a Robert Mifka (generální manažer VK Jihostroj České Budějovice), kteří promluvili ke studentům. Losování turnaje se ujali profesionální volejbalisté Jihostroje Martin Licek a Daniel Šulista, kteří si našli chvilku i během přípravy na semifinále extraligového play-off.

Druhého krajského finále se účastnilo pět nejlepších středních škol z prvního finálového turnaje. Roli favorita naplnilo Gymnázium Česká, které při závěrečném ceremoniálu získalo pohár a zlaté medaile přímo od Jihočeského hejtmana Martina Kuby. „Jsem rád, že hned první ročník takhle fungoval a těším se na další. Slíbili jsme, že budeme dělat maximum pro to, abychom zapojovali do sportu co nejvíc jihočeských dětí a studentů a v tom budeme pokračovat,“ řekl hejtman a předal putovní pohár Gymnáziu Česká, které ho bude mít minimálně rok ve svém držení.

Pořadí finalistů středoškolských her O pohár hejtmana Jihočeského kraje

1. Gymnázium Česká 64, České Budějovice
2. Gymnázium J. V. Jirsíka, Fr. Šrámka 23, České Budějovice
3. Gymnázium Strakonice, Máchova 174, Strakonice
4. Gymnázium Soběslav, E. Beneše 449, Soběslav
5. Gymnázium Český Krumlov, Chvalšinská 112, Český Krumlov
6. VSG Vimperk, Pivovarská 69, Vimperk
7. Biskupské gymnázium J. N. Neumanna, Jirsíka 5, České Budějovice
8. VOŠ a SLŠ Písek, Lesnická 55, Písek

Medaile a zajímavé ceny získali i všichni ostatní finalisté. Jako bonus věnoval VK Jihostroj České Budějovice studentům vstupenky na semifinále extraligového play-off 8. dubna, kde se chystá také vyznamenat vítěznou školu. „Myslím, že první ročník se povedl nad očekávání. Viděli jsme krásný sport a přátelskou atmosféru mezi studenty. Právě tento sociální rozměr celé akce byl pro nás důležitý,“ shrnul organizátor Tomáš Skolka.

Co se týče sportovní stránky, ocenil, že se některé školy volejbalu více věnovaly. „Výkonnostně se zvedli například Gymnázium Strakonice a Gymnázium Soběslav. Chceme přivést tímto projektem k volejbalu co nejvíce studentů a žáků ve všech okresech Jihočeského kraje. Už teď se těšíme na pokračování v příštích letech,“ říká Skolka, který poděkoval za spolupráci Přemyslu Šestákovi z DDM.

Do prvního ročníku středoškolských her O pohár hejtmana Jihočeského kraje se zapojilo 41 družstev ze 37 škol, která sehrála dohromady 105 zápasů. V rámci smíšených dvanáctičlenných družstev – každý tým se skládal ze šesti chlapců a šesti dívek – se do středoškolských her zapojilo 420 studentů a studentek, plus šestnáct rozhodčích.


Fotogalerie

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 22. 4. 2024

Informace k výjezdu a vstupenkám do Prahy

Fotogalerie 21. 4. 2024

FOTO: Volejbalová horečka! Ve Sportovní hale nebyl volný kout