volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 11. 4. 2023

Zach: Děkujeme lidem, že nám přišli pomoct. Věřím, že přijdou i v neděli

Příznivci sportu přišli na pomoc v klíčovém zápase play-off a měli velký podíl na tom, že Jihostroj srovnal stav semifinálové série s Libercem na 1:1 na zápasy. „Zveme fanoušku, aby přišli i v neděli,“ vzkazuje trenér Zach. Vstupenky na nedělní souboj už jsou v prodeji! Pro věrné příznivce pořádá fanklub ve středu výjezd do Liberce.

Na druhý zápas semifinále play-off volejbalové UNIQA extraligy si našlo cestu více než dvě tisícovky fanoušků. Jihostroj v sérii hrané na tři vítězná utkání prohrával 0:1 a nutně potřeboval pomoc sportovních příznivců. A dočkal se. „Byla to naprosto fantastická kulisa. Zápas měl obrovskou kvalitu a věřím, že se diváci museli bavit,“ rozplýval se kouč Jihostroje Vojtěch Zach. „Druhá strana odpovídá: České – Budějovice,“ nesl se halou známý pokřik, do kterého se zapojili snad všichni přítomní fanoušci.

Návštěva ve Sportovní hale se vůbec poprvé v sezoně dostala přes metu 2000 diváků. Vzhledem ke covidové době se poslední srovnatelný zápas odehrál v únoru 2020, kdy volejbalisté Jihostroje hostili v rámci Ligy mistrů slavné Trentino. V sobotním zápase oba týmy předvedly parádní volejbalovou podívanou s vítězným koncem pro domácí Jihostroj. Hráči si užívali neustálé skandování fanoušků a neskrývali, že právě jejich podpora je dotlačila k vítězství. „Když je hala plná, hraje se úplně jinak. Neuvěřitelná atmosféra nás vybudila k super výkonu,“ svěřil se kapitán Martin Kryštof.

Atmosféra zápasu se navíc nesla v přátelském duchu, což kvitoval dokonce i trenér liberecké Dukly Martin Demar. Na otázku, zda jsou České Budějovice volejbalovým městem, odpověděl: „Samozřejmě. Těšili jsme se sem, protože je radost hrát před takovým publikem. Je hrozně hezké, že i domácí fanoušci po zápase skandují ‚Dukla Liberec‘. Je vidět, že jsou to fanoušci fair-play, a hlavně dobří lidé, kteří rozumí sportu,“ ocenil českobudějovické publikum.

Volejbalisté Jihostroje budou fanoušky znovu potřebovat v neděli 16. dubna, kdy se hraje ve Sportovní hale čtvrtý zápas semifinálové série s Libercem od 18 hodin. „Lidé nám přišli pomoct a moc jim za to děkujeme. Věřím, že přijdou znovu v neděli, kdy hrajeme další důležitou bitvu o finále extraligy,“ zve trenér Zach sportovní příznivce. Vstupenky na nedělní zápas je možné už nyní zakoupit ZDE! Vzhledem k velkému zájmu o semifinálový souboj klub opět doporučuje zakoupit vstupenku online.

Ti nejvěrnější se mohou s fanklubem vydat podpořit Jihostroj už ve středu do Liberce, kde se rozhodne o tom, který tým bude mít v neděli mečbol v sérii. Zájemci o výjezd s Jihostrojem se mohou přihlásit u předsedy fanklubu Jana Čipery (jancipe@gmail.com, tel. 775012420) do úterních 21:00. Autobus s fanoušky odjede do Liberce ve středu 12. dubna ve 13:00 od Sportovní haly. Cena výjezdu je 350 Kč na osobu (zahrnuje náklady na cestu a vstupenku).

Fotogalerie

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje