volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 22. 4. 2023

V pondělí začíná finále extraligy! Vstupenky jsou v prodeji

Po senzačním vítězství v semifinále si České Budějovice opět po dvou letech zahrají o extraligový titul! Naprosto klíčovou součástí úspěchu jsou fanoušci, na které bude Jihostroj opět spoléhat. Buďte u toho ve Sportovní hale! Vstupenky na první i třetí finálový zápas jsou v prodeji.

Ve finále extraligy čekají Jihostroj pikantní bitvy se Lvy Praha. Oba týmy vstupovaly do semifinálových sérií v roli outsidera, ale favorizované protivníky dokázaly zdolat. Praha si zajistila postup přes Karlovarsko po čtyřech zápasech, když vyhrála semifinálovou sérii 3:1 na zápasy. České Budějovice v nevídaně napínavé bitvě porazily Liberec doslova až v poslední možný moment – v tie-breaku pátého utkání 3:2.

Oba finalisté mezi sebou svedli v posledním kole základní části zajímavou zápletku na dálku. Lvi překvapivě ztratili bod v domácím prostředí s Brnem a následná tříbodová výhra Jihostroje nad Příbramí znamenala, že se Českobudějovičtí posunuli v tabulce extraligy před Prahu na třetí místo. Oba týmy přitom měly shodný počet bodů po základní části, o lepší pozici Jihostroje rozhodl poměr setů, který měl o jeden lepší než Lvi.

Ve finálové sérii však může hrát tato skutečnost velkou roli – Jihostroj má totiž díky lepšímu umístění po základní části výhodu domácího prostředí v prvním i případném pátém zápase série. A pro České Budějovice je podpora domácí haly díky fantastickým fanouškům klíčová! Doma začínal Jihostroj vzájemnou semifinálovou sérii play-off v minulé sezoně, ale z postupu do finále extraligy se radovali po vítězství 3:1 na zápasy Lvi Praha.

Finále extraligy bude okořeněné známými tvářemi, které se vrátí na českobudějovickou palubovku. O historicky první titul Lvů Praha bude usilovat trojice bývalých hráčů Jihostroje – Casey Schouten, Valerij Todua a Martin Tibitanzl. Ve finále nás tak opět čeká parádní show a nálož nejlepšího českého volejbalu. Sportovní hala očekává, že opět padne rekord v návštěvnosti této sezony, který se v semifinále dostal na metu 2506 diváků! Přijďte pomoci Jihostroji vybojovat pro České Budějovice jedenáctý titul.

V prodeji jsou vstupenky na oba domácí zápasy – 24. dubna i 30. dubna. Vzhledem k velkému zájmu o vstupenky fanouškům doporučujeme zakoupit v předstihu eVstupenku na www.cbsystem.cz.

Ceny vstupenek

Druh Cena
Základní vstupenka 250 Kč
Zlevněná vstupenka 200 Kč
Rodinná vstupenka 2+2 700 Kč

  • Zlevněná se vztahuje na juniory (10–18 let), studenty (18–26 let) a seniory (nad 60 let). Studenti se musí prokázat platným studentským průkazem. ZTP a děti mladší 10 let mají vstup ZDARMA, u vstupu je třeba prokázat věk dítěte.
  • Rodinná permanentka platí pro dva dospělé a dvě děti do 18 let. Tuto vstupenku nelze rezervovat online.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze