volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 13. 5. 2023

Sedláček pokračuje v Jihostroji, Polák míří do zahraničí

Po vyřešení postu libera přichází na řadu změny u blokařů. Petera Ondroviče, který podepsal smlouvu už v průběhu sezony, doplní i v ročníku 2023/24 Oliver Sedláček. Pětadvacetiletý reprezentant začne v Jihostroji už třetí sezonu. Klub naopak opouští Josef Polák, který zvolil zahraničí. Posilu na post blokaře představíme později.

Ze dvou třetin bude blokařský post pokračovat ve stejném obsazení jako v uplynulé sezoně. Vedle Slováka Petera Ondroviče se vedení českobudějovického klubu dohodlo na víceletém prodloužení smlouvy také s Oliverem Sedláčkem. Jeden z nejlepších českých blokařů vynechal během sezony čtyři měsíce kvůli vleklým problémům se zády, v play-off však opět prokazoval vysokou výkonnost a patřil k pilířům základní sestavy.

„Oliver je charakterově skvělý kluk, který na sobě tvrdě pracuje. Během dvou sezon u nás se hodně zlepšil a zařadil se k nejlepším blokařům v extralize. Myslíme si ale, že má potenciál být ještě lepší. Zranění ho limitovala v tom, aby se ukázal ve svém nejlepším světle. I proto jsme uvítali jeho rozhodnutí neabsolvovat letos po sezoně přípravu s národním týmem, aby se mohl po komplikovaném zranění doléčit a stoprocentně připravit na nadcházející extraligovou sezonu,“ sdělil generální manažer Robert Mifka.

V Jihostroji naopak končí jeho parťák Josef Polák. Čtyřiadvacetiletý odchovanec se přes klubovou mládež postupně vypracoval až ve stabilního člena A-týmu. V extraligovém dresu Českých Budějovic působil od roku 2017, s výjimkou hostování v Příbrami v letech 2019–21. Byl členem mistrovského týmu z roku 2019, jako důležitý hráč kádru získal Český pohár v roce 2022, dvě stříbrné medaile v letech 2021 a 2023 a bronzovou v roce 2022.

„Měli jsme dohodu i na příští ročník, ale Pepa už v průběhu sezony naznačoval, že by chtěl zkusit zahraniční angažmá. Vyhověli jsme mu, nechceme hráčům bránit v odchodu. Děkujeme mu za práci, kterou pro klub odvedl a přejeme mu hodně štěstí. Jsme na něj pyšní jako na jednoho z našich odchovanců a v budoucnu se naše cesty třeba znovu spojí,“ uvedl Mifka k odchodu Josefa Poláka.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 26. 7. 2024

Nabídka stáže v marketingovém oddělení

Aktuální zpráva 22. 7. 2024

Rozpis zápasů extraligy: Doma poprvé 28. září