volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 17. 5. 2023

Smečaři v kompletně novém složení. Loučí se trojice hráčů

Velké změny se chystají na pozici smečařů pro sezonu 2023/24. Poté, co se Petr Michálek přesunul na libero, končí v Jihostroji zbývající trio – Martin Licek, Filip Stoilovič a Daniel Šulista. Smečařský post českobudějovického týmu se tak do příští sezony kompletně promění!

Dlouho probíhala jednání s Martinem Lickem o tom, zda v Jihostroji zůstane. Nakonec se rozhodl své působení v Českých Budějovicích po dvou sezonách uzavřít. Osmadvacetiletý český reprezentant s Jihostrojem získal Český pohár a bronzovou medaili z extraligy v roce 2022, v uplynulé sezoně se především v play-off stal oporou týmu v klíčových okamžicích a vydatně pomohl ke stříbrným medailím.

„Otevřeně říkám, že nás mrzí, že Martin odchází. Udělali jsme myslím maximum pro to, aby ještě alespoň jeden rok zůstal, a počítali jsme s ním na pozici lídra pro příští sezonu. Jednání bohužel nebyla úspěšná, takže nám nezbývá než Martinovi poděkovat za jeho služby v posledních dvou sezonách a popřát hodně štěstí v nové sportovní výzvě,“ vysvětlil Robert Mifka, generální manažer Jihostroje.

Ještě o jednu sezonu více strávil v Jihostroji Filip Stoilovič, který taktéž nebude na jihu Čech pokračovat. Srbský smečař před svým příchodem vystřídal sedm týmů během šesti sezon – v Českých Budějovicích však zakotvil na tři sezony. Jako důležitý hráč základní sestavy vyhrál Český pohár v roce 2022 a pomohl vybojovat jednu bronzovou (2022) a dvě stříbrné extraligové medaile (2021 a 2023). S příchodem druhého potomka se Stoilovič nejspíše vrátí do rodného Srbska.

„Filip patří určitě k nejkomplexnějším hráčům, které jsme tu měli. Pomohl nám svými zkušenostmi a byl oporou zejména na přihrávce a v obraně. Významnou roli hrál při zisku Českého poháru v minulém roce. Jak náš klub, tak i sám Filip už jsme se ale rozhodli jít jinou cestou. Děkujeme za tři velmi kvalitní sezony v našem dresu a přejeme, ať se do budoucna daří jak jemu, tak celé jeho rozrůstající se rodině,“ uzavřel generální manažer Robert Mifka.

Jihostroj pro sezonu 2023/24 nepočítá ani s Danielem Šulistou, který odchází na hostování do jiného klubu UNIQA extraligy. Dvaadvacetiletý smečař byl součástí českobudějovického kádru poslední tři sezony. Jako v pořadí čtvrtý smečař týmové hierarchie se však na hřiště dostával epizodně a větší vytížení získával v prvoligovém EGE.

„Dan na sobě během tří sezon zapracoval, zmohutněl a má ideální parametry na to, aby se stal kvalitním extraligovým smečařem. V našem nabitém kádru bohužel nedostal moc příležitostí, teď už je načase, aby hrál pravidelně extraligu. Odchází na roční hostování, ale zůstává stále naším hráčem. Věříme, že mu nové zkušenosti pomohou, třeba jako se to povedlo v minulé sezoně u dalšího z našich odchovanců Matěje Korandy,“ přeje si Robert Mifka.

AKTUÁLNÍ SOUPISKA PRO SEZONU 2023/24

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!