volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 8. 11. 2023

Úspěšný projekt středoškolských her vstupuje do druhého ročníku

V listopadu se opět rozbíhají středoškolské hry O pohár hejtmana Jihočeského kraje. Úspěšný projekt naváže na první ročník, který proběhl v minulém školním roce. Pohár bude obhajovat Gymnázium Česká, které ovládlo volejbalové zápolení mezi středními školami z celého Jihočeského kraje.

Smyslem projektu středoškolských her je především podpora sportování mládeže. V prvním ročníku bojovalo o pohár hejtmana Jihočeského kraje 41 družstev z celkem 37 škol, které mezi sebou sehrály 105 zápasů. Do druhého ročníku mají organizátoři středoškolských her ambice zapojit ještě více studentů, a dokonce by rádi do finálových kol přizvali i rakouské střední školy. „Jednáme o tom a věříme, že by to bylo pro všechny zajímavé zpestření,“ říká organizátor projektu Tomáš Skolka.

„Už první ročník byl mimořádně úspěšný a zapojily se do něj školy ze všech okresů Jihočeského kraje. Je moc dobře, že se s tím organizátoři nespokojili a chtějí propojit společnými sportovními zážitky nejen chlapce a dívky z Jihočeského kraje, ale i ze zahraničí,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, podle něhož je radost z pohybu důležitou podmínkou zdravého vývoje. „Jihočeské děti musí mít dostatek příležitostí ke sportovnímu vyžití. Všechny a bez rozdílu. Aby netrávili svůj život jen u počítačů a sport se stal přirozenou součástí jejich života,“ podotkl hejtman Kuba.

Do druhého ročníku se opět zapojí školy ze všech okresů Jihočeského kraje. Nejdříve soutěž odstartuje v Českém Krumlově – 9. listopadu, následovat bude 15. listopadu Jindřichův Hradec a Tábor, poté 22. listopadu Písek, 23. listopadu Strakonice, 29. listopadu České Budějovice a na začátku prosince odstartuje první kolo také v Prachaticích.

První ročník středoškolských her O pohár hejtmana měl mezi mladými volejbalisty výborný ohlas. „Důležité je propojení mezi studenty jednotlivých škol. V dnešní době počítačů a mobilů je fajn vidět, že se spolu mladí baví při sportu. Volejbal patří na středních školách mezi nejoblíbenější sporty a je ideální pro propojení kluků a děvčat,“ zmiňuje Skolka výhodu toho, že jednotlivé školy skládají smíšená družstva a na hřišti musí mít tři chlapce a tři dívky.

První ročník vyhrálo Gymnázium Česká, jehož studenti obdrželi trofej přímo z rukou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby. Držitele putovního poháru ve školním roce 2023/24 bychom měli znát v březnu 2024, kdy bude na programu krajské finále středoškolských her. „Tyto akce jsou velmi potřebné a jsme moc rádi, že je Jihočeský kraj pravidelně podporuje,“ uzavírá za Volejbalový klub Jihostroj České Budějovice jeho generální manažer Robert Mifka.

Partneři středoškolských her O pohár hejtmana Jihočeského kraje

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 3. 5. 2024

Kowal se vrací do Polska. Novým trenérem bude Zdeněk Šmejkal

Ohlasy 29. 4. 2024

Ohlasy mistrů extraligy