volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 8. 11. 2023

Úspěšný projekt středoškolských her vstupuje do druhého ročníku

V listopadu se opět rozbíhají středoškolské hry O pohár hejtmana Jihočeského kraje. Úspěšný projekt naváže na první ročník, který proběhl v minulém školním roce. Pohár bude obhajovat Gymnázium Česká, které ovládlo volejbalové zápolení mezi středními školami z celého Jihočeského kraje.

Smyslem projektu středoškolských her je především podpora sportování mládeže. V prvním ročníku bojovalo o pohár hejtmana Jihočeského kraje 41 družstev z celkem 37 škol, které mezi sebou sehrály 105 zápasů. Do druhého ročníku mají organizátoři středoškolských her ambice zapojit ještě více studentů, a dokonce by rádi do finálových kol přizvali i rakouské střední školy. „Jednáme o tom a věříme, že by to bylo pro všechny zajímavé zpestření,“ říká organizátor projektu Tomáš Skolka.

„Už první ročník byl mimořádně úspěšný a zapojily se do něj školy ze všech okresů Jihočeského kraje. Je moc dobře, že se s tím organizátoři nespokojili a chtějí propojit společnými sportovními zážitky nejen chlapce a dívky z Jihočeského kraje, ale i ze zahraničí,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, podle něhož je radost z pohybu důležitou podmínkou zdravého vývoje. „Jihočeské děti musí mít dostatek příležitostí ke sportovnímu vyžití. Všechny a bez rozdílu. Aby netrávili svůj život jen u počítačů a sport se stal přirozenou součástí jejich života,“ podotkl hejtman Kuba.

Do druhého ročníku se opět zapojí školy ze všech okresů Jihočeského kraje. Nejdříve soutěž odstartuje v Českém Krumlově – 9. listopadu, následovat bude 15. listopadu Jindřichův Hradec a Tábor, poté 22. listopadu Písek, 23. listopadu Strakonice, 29. listopadu České Budějovice a na začátku prosince odstartuje první kolo také v Prachaticích.

První ročník středoškolských her O pohár hejtmana měl mezi mladými volejbalisty výborný ohlas. „Důležité je propojení mezi studenty jednotlivých škol. V dnešní době počítačů a mobilů je fajn vidět, že se spolu mladí baví při sportu. Volejbal patří na středních školách mezi nejoblíbenější sporty a je ideální pro propojení kluků a děvčat,“ zmiňuje Skolka výhodu toho, že jednotlivé školy skládají smíšená družstva a na hřišti musí mít tři chlapce a tři dívky.

První ročník vyhrálo Gymnázium Česká, jehož studenti obdrželi trofej přímo z rukou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby. Držitele putovního poháru ve školním roce 2023/24 bychom měli znát v březnu 2024, kdy bude na programu krajské finále středoškolských her. „Tyto akce jsou velmi potřebné a jsme moc rádi, že je Jihočeský kraj pravidelně podporuje,“ uzavírá za Volejbalový klub Jihostroj České Budějovice jeho generální manažer Robert Mifka.

Partneři středoškolských her O pohár hejtmana Jihočeského kraje

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 26. 7. 2024

Nabídka stáže v marketingovém oddělení

Aktuální zpráva 22. 7. 2024

Rozpis zápasů extraligy: Doma poprvé 28. září