volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 15. 11. 2023

Jihostroj zná soupeře pro Ligu mistrů. Na jih Čech se vrátí de Amo!

Českobudějovičtí volejbalisté mají konečně jasno o všech soupeřích, se kterými změří síly v rámci Ligy mistrů. Ke klubům Jastrzebski Wegiel a SVG Lüneburg se po úspěšné kvalifikaci připojil Guaguas Las Palmas, za který hraje někdejší hvězda Jihostroje Miguel de Amo!

Ta myšlenka přitom byla stole už od chvíle, kdy byla v červenci rozlosovaná Liga mistrů. Snad všichni příznivci Jihostroje si tajně přáli návrat španělského nahrávače do Českých Budějovic, kde svým čtyřletým působením zanechal velkou stopu. „Sám jsem si od první chvíle říkal, že by bylo fantastické, kdybychom vyhráli kvalifikaci a byli ve skupině s Jihostrojem. Bylo to moje velké přání,“ přiznává sám Miguel Ángel de Amo Fernández-Echevarría.

Jeho klub Guaguas Las Palmas působí na Kanárských ostrovech, ale hraje španělskou nejvyšší soutěž. Přestože na většinu zápasů se musí tým dopravovat letadlem, stal se v uplynulé sezoně mistrem Španělska a suverénním způsobem ovládl také právě skončenou kvalifikaci na Ligu mistrů. „Jak se myšlenka stávala stále více reálnou, byl jsem v kontaktu s mnoha lidmi z Jihostroje. Přáli mi, abychom postoupili a mohli jsme si proti sobě zahrát. Mám obrovskou radost, že se to povedlo, protože České Budějovice mi přirostly k srdci,“ neskrýval už ve svém rozlučkovém rozhovoru de Amo.

Proti týmu Guaguas si Jihostroj zahraje poprvé 13. prosince, kdy vyráží na Kanárské ostrovy. Velkým volejbalovým svátkem pak bude domácí zápas 17. ledna 2024, kdy se tým bývalé extraligové hvězdy představí na jihu Čech v rámci posledního utkání ve skupině Ligy mistrů. „Kvalifikace dopadla, jak jsme si přáli. S Miguelem jsme i po jeho odchodu z Jihostroje stále v kontaktu a těšíme se, že ho budeme moci přivítat ve Sportovní hale. Guaguas je skvělý tým, který bude atraktivní pro fanoušky,“ těší se generální manažer Robert Mifka.

První domácí zápas Ligy mistrů Jihostroj čeká už 28. listopadu proti úřadujícímu polskému mistrovi Jastrzebski Wegiel, který byl v minulé sezoně ve finále nejlepší klubové soutěže světa. Po Novém roce 9. ledna přijede na jih Čech německý Lüneburg, který byl v minulé sezoně bronzový v Bundeslize. Všechny domácí zápasy Ligy mistrů začínají v 17 hodin a vstupenky na ně doporučujeme zakoupit s předstihem online.

VSTUPENKY NA LIGU MISTRŮ KOUPÍTE ZDE!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Ohlasy 29. 4. 2024

Ohlasy mistrů extraligy

Fotogalerie 29. 4. 2024

FOTO: Mistrovské emoce