volejbalový klub jihostroj české budějovice
Rozhovor 2. 10. 2013

Libero Hupka již trénuje s Jihostrojem

Do svého nového působiště včera dorazila nová posila Jihostroje Robert Hupka. Robert se ke svým novým spoluhráčům připojil až v této fázi přípravy, protože plnil reprezentační povinnosti ve slovenském národním týmu. Ihned po svém prvním tréninku a následném focení, nám hráč sdělil své první dojmy z Českých Budějovic.

Jak jsi se těšil do svého nového působiště?

Já se opravdu moc těšil. Je to pro mě úplně nové působiště, nová pozice a zároveň velká výzva. Navíc musím říct, že jsem se těšil do týmu a za novými spoluhráči. Je před námi ještě pár týdnů před prvním zápasem a tak je čas něco doladit a s týmem se sehrát.

Pro naše čtenáře, kteří to ještě nezaznamenali, prozraď na který post přicházíš Jihostroji pomoci?

Přicházím na post libera.

Asi jsi neměl v reprezentaci čas sledovat, jak si kluci vedou v přípravných turnajích, ale i přesto, víš už něco o jejich dosavadních výsledcích?

Vím, že s rakouským mistrem AICH/DOB kluci hráli 2:2 a na posledním turnaji v Liberci prohráli jen jeden zápas a to s německým týmem, což je dobrý výsledek. Já hlavně doufám, že budu nějak nápomocný k tomu, abychom podávali ještě lepší výkony a vyhráli něco navíc. ☺

Bydlíš už ve svém novém bytě, nebo to vše zařídíte až dnes? A přijela s tebou již celá rodina?

Nastěhovali jsme se už včera a vše proběhlo v pořádku. Přijela se mnou i manželka a syn, ale zatím jsme neměli vůbec čas se jít někam podívat, tak snad zítra. Máme totiž po obědě volno a chceme se jít projít do centra.

Takže předpokládám, že manželka se synem budou celou sezónu s tebou v Budějovicích.

Máme v plánu tu být společně co nejvíce. Jediné odloučení asi může nastat v prosinci, kdy manželka bude rodit a ještě se nerozhodla, zda porodí tady, nebo pojede domů na Slovensko.

Odkud přesně ze Slovenska vlastně pocházíš?

Jsem z Půchova, což je něco málo přes čtyři hodiny autem tady odtud. Je to docela příjemná vzdálenost.

Teď se trochu vrátím zpět k týmu. Znáš se s někým z Jihostroje již z předchozích působišť?

Znám se s Vojtou Zachem, který je šéftrenérem mládeže. Hráli jsme proti sobě v dorosteneckých reprezentacích, takhle znám také Michala Sukubu a z Půchova se znám s nahrávačem Petrem Zapletalem. Ještě tu také mladé hráče trénuje Zdeňek Pekař, se kterým jsem v Půchově hrával.

Nakonec se chci zeptat na mistrovství Evropy. Viděla jsem nějaké vaše zápasy a hra, kterou jste předváděli, se mi docela zamlouvala. Jak celkově hodnotíš působení slovenského národního týmu na šampionátu.

Z mistrovství byly i kladné ohlasy, ale volejbal se hraje hlavně na vítězství. My jsme sice vypadli s Rusy, kteří turnaj s přehledem vyhráli, ale ve skupině jsme zaváhali v utkání s Francouzi a to nás nakonec stálo lepší umístění v tabulce. Zápas s Ruskem je totiž úplně na jiné úrovni než s ostatními soupeři. Pokud se vám podaří je dotáhnout na bod, dva, tak Rusové opět přitvrdí na servisu a mají vás. Jejich volejbal je momentálně asi bezkonkurenční. Jediní, kdo je porazili byli Němci a ti se mohou ještě dnes plácat za tuto výhru po zádech ☺. Takže z mé strany bych mistrovství hodnotil tak půl na půl. Něco se podařilo, něco ne.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze