volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 6. 3. 2024

VIDEO: Dojemné rozloučení s legendami Kryštofem a Filou

Po posledním zápase základní části připravil Jihostroj rozloučení pro své bývalé hráče Martina Kryštofa a Tomáše Filu. Plná Sportovní hala aplaudovala legendám, které se v minulých letech zasloužily o mnoho úspěchů. „Kdyby se u nás vyvěšovaly dresy jako v hokejové NHL, tak by tady ty vaše visely,“ řekl při slavnostním ceremoniálu Jan Diviš.

„Okamžitě pověsit, okamžitě pověsit,“ reagovali na slova prezidenta klubu českobudějovičtí fanoušci, kteří i po skončení utkání zůstali v hale, aby se rozloučili s oblíbenými volejbalisty. Večer patřil Martinu Kryštofovi a Tomáši Filovi, pro které začal program už při první přestávce zápasu s Libercem. Zájem fanoušků o jejich podpis nebo fotku byl tak velký, že zmeškali celý druhý set.

Aby ne. Martin Kryštof je historicky nejúspěšnější český volejbalista na pozici libera. V Jihostroji odehrál posledních osm sezon své kariéry a stal se 2x mistrem extraligy, 2x získal stříbro, 2x bronz a 3x Český pohár. Ve své poslední sezoně 2022/23 byl navíc kapitánem týmu. „Volejbal mi nechybí, protože jsem u něj zůstal a trénuju v mém rodném Velkém Meziříčí,“ prozradil Kryštof před celou Sportovní halou.

Speciálně byl rád, že rozloučení s jeho kariérou proběhlo právě po zápase s libereckou Duklou, v jejímž dresu odehrál sezony 2004–2008. „Dukla byla po Příbrami důležitým krokem v mé kariéře, která se potom vyvíjela správným směrem,“ dodal skromně Kryštof, který následně v roce 2009 získal prestižní angažmá v Berlíně, se kterým získal 3. místo v Lize mistrů a 3x vyhrál německou Bundesligu.

Tomáš Fila odehrál v Českých Budějovicích dokonce jedenáct sezon. Výčet jeho úspěchů je impozantní: 5x mistrovský titul, 2x stříbro, 2x bronz a 3x Český pohár. Jeho poslední sezona 2019/20 skončila předčasně kvůli koronavirové pandemii, proto proběhla jeho rozlučka až nyní. „Mrzí mě, že moje kariéra neskončila před tak plnou halou, jako je teď. V jižních Čechách jsem po dvou letech, ale Jihostroj stále sleduju na dálku,“ vzkazoval do mikrofonu fanouškům skandujícím jeho jméno.

Při slavnostním ceremoniálu obdržely obě legendy pamětní medaile přímo od primátorky města České Budějovice Dagmar Škodové Parmové. „Jsme město sportu a ty nejlepší rádi oceníme. Tohle je významný moment, který motivuje další sportovce. Dnešní den je krásnou vzpomínkou na všechny úspěchy volejbalového klubu, ke kterým oba dopomohli,“ sdělila primátorka.

Rozlučka před plnou halou obě volejbalové legendy dojala. „Bylo to geniální. Jako když jsem hrával, skvělí fanoušci, výborný volejbal, porazili jsme Duklu 3:0. Já jsem ohromně nadšený a děkuju všem bývalým spoluhráčům, vedení klubu a fanouškům za krásné a vřelé přivítání,“ komentoval Martin Kryštof.

„Úplně skvělá akce se super atmosférou. Děkuju klubu, že pro nás takovou rozlučku uspořádal a všem fanouškům, že se s námi přišli rozloučit. Vzpomínám na Budějovice jen v tom nejlepším,“ pochvaloval si poctu legendám Tomáš Fila.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze