volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 10. 4. 2016

I kdyby nás bylo šest, Brnu nedáme nic zadarmo, zní ze šatny Jihostroje

Od volejbalistů Českých Budějovic se na začátku semifinálové série odvrátilo štěstí. Nejprve se v prvním duelu zranil blokař Vladimír Sobotka, který se teď bude nějakou dobu léčit, o pár hodin později ulehl s nemocí i Martin Kryštof.

Ztráta Vladimíra Sobotky ve druhém setu úvodního semifinále byla velmi nepříjemná a zdálo se, že Jihostroj to v obraně a na servisu hodně poznamená. To ale ještě vedení a hráči netušili, co se stane ráno následujícího dne. „Když jsme se ráno sešli, nebyl mezi námi Martin Kryštof, který měl podezření na příušnice. V půl třetí odpoledne mu je lékaři potvrdili a hledalo se krizové řešení,“ zmiňuje kapitán Filip Habr.

Mimořádně se tak sešlo vedení klubu, které se radilo s doktory, jak v této situaci postupovat. Teprve v úterý se totiž z karantény do tréninku vrátil Martin Tibitanzl, který již příušnice prodělal. Ještě pár desítek minut před začátkem druhého semifinále se zvažovalo několik variant, jak s touto situací naložit. Jedna z nich, byla i ukončení sezony. „Všichni hráči se spolu s vedením klubu shodli, že i přes nepřízeň osudu budou v semifinálové sérii pokračovat a pokusí se vybojovat druhé domácí vítězství. Varianta o ukončení sezony, pokud někomu z dalších hráčů něco není, byla zamítnuta,“ doplňuje Habr.

Přesto byla nálada v týmu na bodu mrazu. Každý se s nastalou situací vyrovnával po svém. „Poznamenalo nás to. Kluci, kteří mají doma těhotné ženy, to určitě nemohli jen tak hodit za hlavu. Ani nebyl čas to strávit. Říct si v pět hodin, že jdeme hrát a na všechno teď zapomeneme, je dost těžké. I tak bylo vidět, že v téhle nepohodě a neozkoušené sestavě můžeme s Brnem hrát. Celý klub je teď za jedno. Budeme se rvát! I kdyby nás bylo šest, tak Brnu nedáme nic zadarmo. Teď jsme totiž všichni zdraví,“ burcuje vysoký kapitán.

I když ze základní sestavy vypadli dva klíčoví hráči, reálná ztráta je ještě o něco větší. Petr Michálek, který byl na smečařském postu ve formě, se musel převléknout do dresu pro libero, a tak není plně využit jeho potenciál. „Celou sezonu na něčem děláme a teď přijde tohle. Michy má navíc na smeči větší přínos pro tým přístupem a bojovností než na liberu. Jde vidět, že mu to smečování chybí,“ říká Habr.

Fanoušci ve Sportovní hale však do poslední chvíle svému týmu věřili a bouřlivě ho v boji se silnějším Brnem podporovali. „Rvali jsme se a tentokrát nám hodně pomáhali lidé, i když se nám nedařilo. Sety byly vyrovnané. Celá ta věc nás štve, ale spojuje nás ještě víc než doteď. Jestli má Brno postoupit do finále, tak to rozhodně i přes tuhle situaci nebude mít snadné,“ dodává Filip Habr s tím, že teď jeho tým musí dobře potrénovat, najít nový systém a jet se na jih Moravy porvat minimálně o jednu výhru.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále