volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 18. 10. 2016

Jihostroj chce v letošní sezoně uspět na všech frontách

Nejen cíle na následující sezonu, ale také hodnocení té uplynulé, zhodnocení přípravy nebo změny v kádru. Všechna tato témata se řešila na pravidelné tiskové konferenci VK České Budějovice, které se zúčastnil prezident Jan Diviš, trenér Jan Svoboda, manažer Stanislav Pochop a kapitán Filip Habr.

Jako první ze všech účastníků si vzal slovo ten nejvyšší. Tedy alespoň co se pozice týče. Jan Diviš se nejprve rozpovídal o uplynulé sezoně, která nesplnila jeho očekávání. „V loňské sezoně se cíle nesplnily. Neporazil nás soupeř, ale porazila nás vyšší moc,“ smutnil. Přesto vedení nic nevyčítal. „Realizačnímu týmu nemůžu nic vytknout. Třetí místo se v konečném důsledku může považovat za úspěch,“ prozradil.

Jako hlavní důvod toho, že se v uplynulé sezoně nepodařilo získat žádnou trofej, vidí v tom, že většina postů nebyla zdvojená. „Měli jsme problém s tím, že jsme vždy měli na jednom postu zkušeného hráče a jeho záskok byl většinou ještě mladý kluk,“ prozradil. Z toho důvodu angažoval Jihostroj pro letošní rok tři nové zahraniční posily. „Přivedli jsme dva hráče na post univerzála – Sebastiana Geverta a Colina Hackwortha. Prvně jmenovaný je zkušený, druhý mladý, ale jsou schopni plnohodnotně nastoupit do utkání. Na blok jsme angažovali Valerije Toduu. Ten je také mladý a v případě, že se osvědčí, tak s ním budeme chtít pokračovat i v dalších sezonách,“ představil posily Diviš.

Prezident klubu také prozradil cíle na letošní sezonu. „Chceme uspět v lize i poháru. Jelikož máme v týmu i spoustu reprezentantů, chceme uspět i v Evropě. Ve Vyzývacím poháru chceme postoupit do třetího kola. Myslím, že máme natolik kvalitní kádr, že bychom některý z cílů měli splnit,“ uzavřel.

Ke změnám v kádru se vyjádřil manažer Stanislav Pochop, jenž odůvodnil odchody některých hráčů. „Do Ústí nad Labem jsme pustili na hostování Martina Tibitanzla. Na jeho postu středového hráče je tady velká konkurence, takže by nemohl tak výkonnostně růst, protože by si zahrál málo. V Ústí má téměř zajištěnou základní sestavu. Je možné, že se za pár let, až se vyhraje, objeví zpátky tady,“ řekl.

Pro letošek se nepočítá ani s Jakubem Pochopem. „Vrátil se zpátky do EGE. Neprokázal svůj volejbalový um,“ vysvětlil manažer týmu. „Oba byli nahrazeni mladšími a perspektivnějšími hráči z našich mládežnických týmů. Jedním je Pepa Polák, který s námi hrál už loňské play-off, další je Marek Šotola a posledním pak Filip Humler. Všechno jsou to mladší dorostenci, kteří hrají dorosteneckou i juniorskou ligu, hrají i za EGE a jsou na soupisce A-týmu,“ dodal na závěr Pochop.

Přípravu a první zápas sezony zhodnotil trenér Jan Svoboda. „Příprava byla komplikovanější. Hlavně kvůli tomu, že jsme měli málo hráčů a ani jednoho nahrávače. Oba si plnili své reprezentační povinnosti,“ řekl k přípravě. „Jsme ale rádi, že jsme první zápas sezony zvládli. První set byl slabší, ale poté jsme se zlepšili a dokázali jsme zvítězit. Zápas nám ale ukázal, na čem musíme ještě pracovat. Liga se neskutečně zkvalitnila,“ ví Svoboda.

A jaká je momentální nálada v kabině? „Nálada je jako vždycky dobrá. Ani si nepamatuji, že by tu někdy byla špatná,“ smál se Filip Habr. „Co se nových kluků týče, tak jsem z nich nadšený jak z palubovky, tak mimo ní,“ zněla poslední slova tiskové konference.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!