volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 2. 11. 2016

Na palubovku Sportovní haly se vrátí Martin Tibitanzl. Přijede se svým Ústím nad Labem

Nejenom České Budějovice, ale také Ústí nad Labem vsadilo před novou sezonou na mezinárodní hráče. Ve svém celku má akvizice z Brazílie, USA nebo Austrálie. Jak dopadne měření sil mezi aktuálně čtvrtým Jihostrojem a předposledním Ústím nad Labem? Napoví už první výměna, která se ve Sportovní hale rozehraje 3. listopadu od 18 hodin.

„Vítej zpátky, Martine.“ Tak by se dal popsat nadcházející duel mezi Českými Budějovicemi a Ústím nad Labem. Na jihočeskou palubovku se totiž po celkem krátké době vrátí blokař Martin Tibitanzl. Mladík, který by zřejmě v Jihostroji nedostával tolik prostoru, odešel na hostování na sever Čech. A tam zatím skvěle splácí důvěru, kterou do jeho schopností vložil kouč Petr Brom. Po třech utkáních je třetím nejvíce bodujícím hráčem, když zaznamenal hned devět úspěšných bloků!

Jenže to je zatím asi všechno, co ústecký trenér může brát jako pozitivní. Prozatím se do týmu nepodařilo zapracovat všechny nové posily a na hře je to znát. Daří se pouze smečařům Filipu Nesvačilovi a Australanovi Samu Boehmovi. Další zahraniční posily – konkrétně americký smečař Srdjan Nadazdin a brazilský univerzál José Henrique Isidorio Perreira – jsou za svým očekáváním.

Projevuje se to na výsledcích Severočechů, kteří zatím marně čekají na první bod a patří jim tak předposlední místo. Stejně je na tom už jen ČZU Praha. Poslední utkání na hřišti Příbrami však naznačilo jisté zlepšení. „Snažili jsme se omezit chyby, které jsme předváděli v minulých zápasech s Ostravou a Karlovými Vary. V prvním setu nás Příbram tlačila servisem a my jsme nedokázali pořádně přijmout a zaútočit, ve druhém setu jsme naopak zabrali a skvěle jsme ubránili několik těžkých míčů. Říkali jsme si, že výkon musíme udržet i do třetího setu, což se samozřejmě nepovedlo. Příbram pak hrála ve větší pohodě, my jsme se snažili míchat se sestavou. Čtvrtý set nakonec rozhodly dvě naše chyby, ale tak už to ve vyrovnaných koncovkách bývá,“ hodnotil souboj se Středočechy trenér Brom.

Důvod k radosti však není po posledním kole UNIQA volejbalové extraligy ani v českobudějovickém táboře. Jihostroj zcela nezvládl venkovní střetnutí s Kladnem a prohrál 0:3. „Domácí byli ve všech herních činnostech lepší a především lépe útočili. Zbytečně jsme ztratili první set, ve kterém jsme si udělali velký náskok,“ řekl po zápase lodivod Jihočechů Jan Svoboda. Na následující bitvu s Ústím nad Labem tak bude muset své svěřence zase pořádně připravit.Je to úplně nové mužstvo. Nezůstal tam kámen na kameni. Myslím si, že je bude zdobit oproti jiným sezonám ofenzivní činnost. Ale kádr máme kompletní, jsme všichni pohromadě a na zápas s Ústím se připravujeme i takticky,“ potvrdil Svoboda.

Čtvrté kolo UNIQA volejbalové extraligy začne ve Sportovní hale ve čtvrtek 3. listopadu v 18:00. Řídit jej bude dvojice Němeček – Kořenek. Tradičně bude k dispozici přímý přenos na portálu TVCOM.cz.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále