volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 20. 10. 2017

Kupilík: Byl jsem nervózní, ale i rád, že jsem dostal šanci

ROZHOVOR - Českobudějovický Jihostroj rozjel sezonu naprosto bezchybně a drží si první příčku extraligové tabulky bez ztráty setu.

Čtvrteční předehrávka 4. kola volejbalové UNIQA extraligy byla velkou příležitostí pro druhého nahrávače Filipa Kupilíka (22), který v létě přišel do Českých Budějovic z Příbrami. Na hřiště vstoupil před koncovkou druhého setu a už zůstal. Během hodiny se domácí radovali z vítězství 3:0 nad hosty z Benátek nad Jizerou. 


Filipe, jaké bude tvé úvodní hodnocení zápasu proti Benátkám?
Papírově jsme měli Benátky porazit, ale právě u takových zápasů hrozí, že by se mohl soupeř podcenit. Říká se, že s kvalitou soupeře roste i kvalita našeho týmu a právě tady hrozilo, že se přizpůsobíme jejich hře. Ale nakonec jsme si vždy vybojovali náskok několika bodů a zvládli jsme to.

Od druhého setu jsi byl tvůrcem hry, nepadla na tebe nervozita?
Byl jsem moc rád, že jsem dostal šanci. A byl jsem nervózní! Ale zároveň i šťastný, že na hřišti nebyl žádný větší problém a všechno dobře dopadlo.

Jak se ti hrálo před domácím publikem?
Hrálo se mi skvěle, protože kluci výborně přihrávají a brání. Když jim to dám někam vysoko, tak oni už si to poskládají a není co řešit.

S kým se ti nejlépe hraje?
Nejlépe jsem sehraný s Komínem (Marek Šotola), s Křesim (Filip Křesťan) a Krafim (Jirka Kraffer). Ale musím říct, že s každým se mi hraje dobře.

Koho za hladké vítězství nad Benátkami nejvíc pochválíš?
Asi Filipa Křesťana, protože uhrával těžké míče, nekolikrát dobře čapnul. Martin Kryštof také výborně drží obranu a přihrává.

Doufáš, že takových herních příležitostí přijde víc?
Samozřejmě, že doufám...  Ale vstoupil jsem do hry, když jsme vedli. To se vstupuje na hřiště lépe, než když se prohrává. To byla dobrá šance a pevně doufám, že jich ještě pár bude. Alespoň jsem ukázal, že nepřijde zhoršení, když přijdu na hřiště (smích).

Nahrávač si musí se všemi dobře rozumět. Jak komunikuješ třeba s polským smečařem Halabou?
Základní věci si řekneme česky, protože jazyky jsou si podobné. A když potřebujeme řešit něco těžšího, tak si to řekneme anglicky.

U volejbalu současně i studuješ, je to tak? 
Na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity studuji informatiku, počítače. Jsem prvním rokem na magisterském studiu. Jako druhý nahrávač mám čas i studovat, mám to tak koncipované. Pro mě je tady v Budějovicích obrovskou výhodou, že je vše ve městě, takže si hned po tréninku odskočím na dvě hodiny do školy.

Takže se ti v Českých Budějovicích líbí?
Určitě. Líbí se mi tady opravdu moc.



Autor: Blanka Popelková
Foto: Jan Škrle

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 26. 7. 2024

Nabídka stáže v marketingovém oddělení

Aktuální zpráva 22. 7. 2024

Rozpis zápasů extraligy: Doma poprvé 28. září