volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 10. 2. 2018

Jihostroj drtil Ústí nad Labem servisem! Nejvíce bodujícím hráčem byl Kraffer

Volejbalisté Jihostroje dnes nastoupili do 19. kola UNIQA extraligy v základní sestavě: Mach, Křesťan, Palgut, Kraffer, Halaba, Ondrovič a na libero se po krátké absenci vrátil reprezentant Martin Kryštof.

Úvodní set byl pro Jihostroj jednoznačnou záležitostí. Na straně domácích výborně útočil mladý smečař Jirka Kraffer a Filip Křesťan. Stav před koncovkou 19:9 pro Jihočechy naznačoval, že první sadu získají domácí, a tak se i po chvíli stalo. První set získaly České Budějovice hladce poměrem 25:10.

Druhý set začal vyrovnanou partií a stav se přeléval ze strany na stranu. Opět výborně útočil domácí univerzál Filip Křesťan i smečař Jirka Kraffer a také na straně hostů byl svými útoky i blokem vidět českobudějovický odchovanec Martin Tibitanzl. V závěru druhého setu přišel na hřiště Tomáš Fila místo Kraffera. Druhou sadu ukončil smečař Pawel Halaba zadním útokem z pipu a Jihostroj zvítězil 25:22. 

Ve třetím setu dostali příležitost mladí hráči. Hlavní trenér René Dvořák poslal na hřiště nejprve Josefa Poláka místo blokaře Petra Ondroviče a v polovině sady přišel i mladý univerzál Marek Šotola místo Filip Křesťana. 

Nejvíce bodujícím hráčem utkání byl Jiří Kraffer (14 bodů) a Filip Křesťan (13 bodů). 

Vyjádření po utkání: 

René Dvořák (hlavní trenér VK Jihostroj Č. Budějovice): Jak jsem avizoval už před zápasem, že musíme zatlačit Ústí servisem, tak to se nám povedlo. Dávali jsme dnes velmi slušný servis a velmi dobře jsme dnes chytali v poli. Nedělali jsme tolik chyb na ztrátu nebo po servisu soupeře. Já v naší hře pořád vidím chybičky na bodový balony a pár drobností, ale dnes jsme se s tím vypořádali velmi slušně. 

Radek Mach (kapitán Jihostroje): Čekal jsem, že to bude vyrovnanější zápas, protože jsem v televizi viděl pondělní zápas, kde se mi moc líbilo, jak kluci z Ústí hráli. My jsme je dnes k ničemu nepustili našim servisem. To nás zdobilo hlavně v prvním a ve třetím setu. Ve druhém setu jsme tolik podáním netlačili a oni umí hrát, když mají přihráno, ale drželi jsme s nimi krok až do koncovky, kde se nám opět tři servisy povedly. Dnes to byl zvláštní zápas, ale jsme rádi za tři body.

Petr Brom (hlavní trenér Ústí nad Labem): Budějovice už předem avizovaly, že vsadí na servis a dnes nás opravdu rozstříleli servisem. My jsme měli problémy s přihrávkou a co jsme odútočili, to Budějovice pochytaly. Dnes nebyla moc velká šance.

Martin Tibitanzl (blokař Ústí nad Labem): Tady je vždy super atmosféra, akorát nám to dnes nevyšlo.  Dnes nás Jihostroj převálcoval servisem a my jsme to neustáli na přihrávce. 


Jihostroj České Budějovice - SK Ústí nad Labem 3:0 (25:10, 25:22, 25:15)

Rozhodčí: Dušek P. , Marschner R. .

Sestava Jihostroje: Palgut, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, Kraffer. Libero: Kryštof. Střídali: Fila, Polák, Šotola.
Hlavní trenér: René Dvořák

Sestava Ústí nad Labem: Kramár, Tibitanzl, Bartůněk, Voth, Vanags, Vodvárka. Libero: Pondělíček. Střídali: Bartůněk V., Průcha, Šulava.
Hlavní trenér: Petr Brom


Autor: Blanka Popelková

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!

Fotogalerie 18. 4. 2024

FOTO: Michal Kriško fandil v kotli Jihostroje