volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 13. 4. 2018

Jirka Kraffer zval děti Základní školy Grünwaldova na bitvu s Libercem

Magické datum 13. pátek bylo pro českobudějovické děti ZŠ Grünwaldova zcela výjimečným. Dopolední vyučování jim na školním dvoře rozveselil maskot BERRY, kterému při rozdávání vstupenek pomáhal smečař Jihostroje Jirka Kraffer.

Maskot Berry (Filip Hoch), šéftrenér mládeže Vojta Zach a smečař Jirka Kraffer dnes ráno navštívili několik tříd prvního stupně ZŠ Grünwaldova. Šéftrenér mládeže Vojta Zach dětem oživil hodiny matematiky, aby vysvětlil, jak dětská vstupenka se slevou pro rodiče na volejbalové utkání Jihostroje funguje. 

Smečař Jirka Kraffer se vrátil do školních let, zasedl do poslední lavice a odpovídal dětem na jejich zvídavé dotazy. “Porazíte Liberec? Jak jsi veliký? Na jakém  postu hraješ? Vyhrajete v úterý?,” byly nejčastější otázky na českobudějovického smečaře, který naprosto suverénně odpovídal, že v úterý Jihostroj Liberec určitě porazí.

“Návštěva maskota Berryho a hráče Jihostroje se nám moc líbila. Bylo to zpestření školního vyučování. Naše děti znají hráče Motoru a Dynama, ale hráč Jihostroje navštívil naši základní školu poprvé. Doufám, že na úterní zápas Jihostroje s Libercem děti s rodiči dorazí a budou fandit. Zájem o volejbal je i ze strany kantorů a kantorek a musím se i já přiznat, že loni jsem navštívila finálové zápasy Jihostroje, kde jsme fandili," říká paní učitelka ze ZŠ Grünwaldova Mgr. Nela Harazímová, která nás třídami po celou dobu návštěvy provázela. 

Volejbalisté Jihostroje zahájí bitvu o bronzové medaile domácím zápasem v úterý 17. dubna už od 17 hodin. Čas zápasu je pozměněn o hodinu dříve kvůli přímému televiznímu přenosu ČT sport. 

Po úterním zápase bude následovat přesun jihočeského týmu do Liberce a hala Dukly se stane dějištěm sobotního duelu (od 18 hodin). Ve třetím zápase se série obronz vrátí zpět do Českých Budějovic  (úterý 24. dubna od 18 hodin). 


Akce “plácni si s BERRYM” je určena základním školám, kde držitelé dětských vstupenek na volejbal získaných v prostorách školy mají vstup zdarma a také získávají nárok na slevu 40 % ze standardního vstupného pro dospělé.  Kdo si s BERYM plácne - získá vstupenku na volejbalové utkání Jihostroje. 


Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále