volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 24. 4. 2018

Zápas o bronz nevyšel! Jihostroj zakončil sezonu na 4. místě

Domácí kouč René Dvořák vsadil na ostřílenou sestavu s nahrávačem Palgutem a univerzálem Křesťanem, smečaři Michálkem a Filou, blokaři Machem a Toduou.

Reprezentační kouč Michal Nekola ve službách liberecké Dukly poslal na palubovku nahrávače Janoucha, univerzála Štokra, smečaře Kriška a Galabova, blokaře Leikepa a Holubce.  Bodový náskok domácích se před vstupem do koncovky přehoupl na stranu liberecké Dukly.  V koncovce na smeči vynikl Honza Galabov, vzápětí se blýskl přímým bodem z podání Filip Křesťan, ale nato Michal Nekola zareagoval oddechovým časem. Po time-outu dal Křesťan další eso. A mohlo přijít i další, ale rozhodčí rozhodl jinak a kapitán Radek Mach žádal vysvětlení. Závěr však vyšel lépe hostům, kteří vyhráli první set 25:22.

Do prvního technického času druhé sady zavelel ukázkovým útokem z pipu Petr Michálek (8:5).  Důrazný dvojblok Todua/Palgut se zasloužil o náskok 15:10.  Honza Štokr poslal útok přes anténu a rázem to bylo 20:16. V koncovce byl opět vidět Galabov, na straně opačné Filip Křesťan a Radek Mach.  V závěru vystřídal Nekola Janoucha a přišel Srb. Čtyřiadvacítku připsal Michálek a pětadvacítku Křesťan. Bylo srovnáno na 1:1.  

Ve třetí sadě bodoval Jan Štokr, Liberec už vedl 9:6, když René Dvořák požádal o oddechový čas. Poté přišel na hřiště nahrávač Filip Kupilík, jenž střídal Filipa Palguta. Liberec vedl 19:15 a místo Štokra přišel Indra, jenž se zviditelnil dvěma body ze servisu. Výborně hrál i Jan Galabov a koncovka patřila Dukle. Jakub Janouch bodoval na druhou přes, poslední bod patřil Správkovi. 

Čtvrtý set zdobil servis a důrazný útok.  Tahaný míč kapitána Aleše Správky posunul skóre na 18:14 pro Jihostroj. Místo Štokra přišel na servis Indra, ale mířil do zámezí, a tak se vrátil Štokr. Vystřídal i Jihostroj, místo Toduy přišel na servis Ondrovič a to už domácí vedli 23:20. Setbol pro domácí napsal kapitán Radek Mach útokem středem sítě a Filip Křesťan ho vzápětí proměnil v pětadvacátý bod. O bronzových medailích tak rozhodovala pátá sada. 

Úvodem zkrácené sady si Dukla vytvořila tříbodový náskok. Liberec výborně podával. Srávka připsal Dukle devátý bod a Jihostroj měl o pět bodů méně. Bodově táhl Duklu Honza Štokr. Liberecký tým zvítězil 15:5.


VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec  2:3 (22:25, 25:19, 19:25, 25:21, 5:15)

Vyjádření po utkání :

René Dvořák (trenér VK Jihostroj): Opět přišlo drama s velmi špatným koncem pro nás. Vyrovnané čtyři sety, potom jsme v pátém setu přestali úplně hrát. Přestali jsme přihrávat a nebyli jsme schopní založit ani útok. V pátém setu vyhrála odvaha Liberce, protože dávali kvalitní servis a udělali si náskok.

Peter Ondrovič (blokař Jihostroje): Liberec měl po celý zápas lepší koncentraci a šel si za medailí srdcem.  A to dnes rozhodlo. 

Michal Nekola (trenér Liberce): Bylo to velice vyrovnané utkání, kde rozhodl servis a obrana. My jsme moc šťastní, že jsme získali bronzové medaile.

Jan Štokr (kapitán Liberce): Už je venku hezky a těžko se hledá motivace. Myslím si, že pro nás byla tato série určitě lepší, než ta proti Kladnu. 



Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále