volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 15. 6. 2022

Kdo si pinká, nezlobí! ZŠ Oskara Nedbala hostila turnaj ve volejbale sedících

V květnu se na partnerské Základní škole Oskara Nedbala uskutečnil turnaj ve volejbalu sedících. Kromě sedících družstev Jihostroje a Komety Praha se představily také dva týmy zdravých sportovců.

Turnaj „Kdo si pinká, nezlobí!“ je výsledkem spolupráce mezi Jihostrojem a spolkem Na Nohou Bez Nohou. Jsem moc rád, že tahle akce proběhla. Chceme lákat lidi s hendikepem ke sportu, zapojovat je zpátky do aktivního života. Paravolejbal je navíc ideální k propojení zdravých sportovců s hendikepovanými, protože k němu nepotřebujete žádné speciální vybavení, takže mám radost, že někdo další teď už ví, že v případě úrazu život nekončí, ale naopak začíná a že parasportovci nejsou žádní chudáci, ale plnohodnotní sportovci, říká člen organizačního týmu Adam Šimonek, kterého těší, že vítězství v turnaji nakonec připadlo Kometě Praha, tedy klubu, který stál u zrodu paravolejbalu v České republice. „Příště už to ale Pražákům nandáme, dodává Šimonek.

Na turnaji se kromě hendikepovaných představili také zdraví sportovci, kteří měli zajímavou možnost vyzkoušet si volejbal sedících. Na turnaji se tak ukázali třeba zástupce extraligového Jihostroje Daniel Šulista nebo fotbalista Lukáš Havel z Dynama České Budějovice. Zástupci sedících volejbalistů Jihostroje měli v turnaji dobře našlápnuto a nakonec obsadily ve velké konkurenci třetí místo. „I když jsme nakonec nevyhráli, potrápili jsme i pozdější vítěze z Prahy, kteří byli nabiti reprezentanty. Výsledek ale nebyl rozhodující. Šlo o to se pobavit, což bylo vidět i na velké účasti na večerním posezení v Masných krámech, kde jsme naši hru řádně probrali,“ pochvaluje si Jan Kándl z týmu sedících volejbalistů Jihostroje.

Konečné pořadí turnaje:
1. SK Kometa Praha
2. TJ Karate České Budějovice
3. VK Jihostroj České Budějovice
4. Volejbalátka

Řada účastníků, kteří si volejbal sedících vyzkoušeli poprvé v životě, si zajímavou zkušenost pochvalovala. „Musím přiznat, že jsem nevěděl, co mám od volejbalu sedících čekat, ale moc příjemně mě to překvapilo. Je to hra opravdu pro každého a je fajn, že i začátečníci si rychle dokáží tento zajímavý sport osahat,“ oceňuje smečař Jihostroje Daniel Šulista, který byl oporou týmu Volejbalátka.

„Chtěl bych poděkovat všem organizátorům a také účastníkům za to, že mezi nás přišli a podpořili nás v našem omezeném sportování. Rád bych pozval i ostatní mladší i starší sportovce, které už nebaví tolik běhat, aby přišli mezi nás. Věk není rozhodující a je jedno, jestli je vám 15 nebo 70 let,“ vyzývá na závěr Jan Kándl. Tým sedících volejbalistů Jihostroje se o víkendu 18. – 19. června chystá do Prahy na velký mezinárodní turnaj.

Přijďte si zkusit Volejbal sedících!

Pokud se chcete stát součástí týmu Jihostroje ve volejbale sedících, stačí přijít na trénink, který probíhá pravidelně jednou týdně každou středu od 17:30 do 19:00 na Obchodní akademii v Husově ulici. V případě dotazů můžete kontaktovat Adama Šimonka na e-mailové adrese simonek.a97@gmail.com či tel. čísle 602 425 998. Vše o volejbalu sedících se dozvíte ve složce SEDÍCÍ na našem webu!

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.


Podpořeno z dotačního programu Jihočeského kraje PODPORA SPORTOVNÍCH AKTIVIT, 1. VÝZVA PRO ROK 2022

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále