volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 23. 10. 2018

Kadeti Jihostroje odehráli první extraligový turnaj

Kadeti VK ČB odcestovali minulý víkend do Liberce na svůj první extraligový turnaj. I když tým odehrál jeden z nejpovedenějších turnajů, skončil nakonec na třetím místě. V příštím kole bude hrát 3. skupinu a bojovat o postup mezi elitu.

Kadeti VK ČB odcestovali minulý víkend do Liberce na svůj první extraligový turnaj. I když tým odehrál jeden z nejpovedenějších turnajů, skončil nakonec na třetím místě. V příštím kole bude hrát 3. skupinu a bojovat o postup mezi elitu.

Jihočeši začali v turnaji velice dobře, když porazili hladce Karlovarsko 3:0. Odpoledne čekal mladé naděje favorit skupiny, domácí Dukla Liberec. Jihostroj vstoupil do utkání velmi nebojácně a první set prohrál až v úplné koncovce. Ve druhém setu už Jihočeši na kurtu jasně dominovali. Dařilo se na přihrávce a z té pak těžili útočníci, kteří se ve druhé sadě prakticky nemýlili. Ve třetím setu jihočeši sahali po bodu, když vedli dokonce 22:20. Liberec ale plachtícím servisem rozhodl sadu ve svůj prospěch. Čtvrtá sada už byla plně v režii domácích. „Myslím, že tohle byl náš vůbec nejlepší zápas, který jsme kdy proti Liberci odehráli,“ řekl po utkání smečař Ziegler.

Druhý den si Jihostroj zrána poradil s Ústím nad Labem, kdy se na kurt dostali prakticky všichni hráči a všem se také dařilo. VK ČB zvítězilo hladce 3:0. Nejtěžší utkání, ale čekalo na Budějovičáky v neděli odpoledne. Nový Jičín už od úvodu utkání dokazoval, že je týmem vyrovnaným na všech postech, který je doplněný velmi kvalitním liberem. První sada v dramatické koncovce připadla ještě jihočeským kadetům, ale na víc bohužel už Jihostroj neměl síly a tak podlehl Novému Jičínu 1:3.

„Prohra nás moc mrzí, ale turnaj měl i svá pozitiva. Například takhle dobře přihráno jsme již neměli strašně dlouho. Jediné, co nás v turnaji trochu trápilo, byl servis, který jsme hodně kazili,“ uvedl Jiří Míka libero týmu.

„Konečné pořadí bohužel trochu kazí dojem z celkově velmi dobře odehraného turnaje. Kluci hráli s obrovským nasazením. Nejlepší výkon, jaký jsem od nich kdy viděla, předvedli hlavně na přihrávce a na útoku v utkání proti Liberci. Bohužel v zápase proti Novému Jičínu nám trochu došly síly a štěstí,“ říká trenérka Eva Zachová

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Mládež 7. 5. 2024

Náborový trénink chlapců za účasti hráčů A-týmu

Aktuální zpráva 6. 5. 2024

Libera zůstávají! Michálka čeká už 17. sezona