volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 26. 1. 2021

Ve středu čeká Jihostroj domácí odveta s Karlovarskem

Podruhé během jedenácti dnů bude naším soupeřem rival ze západu Čech. První vzájemný zápas vyhrálo v domácím prostředí Karlovarsko, proto musí Jihostroj středeční duel vyhrát, pokud chce pomýšlet na vítězství v základní části. Dohrávku sedmého kola můžete sledovat v našem přenosu na CzechVolley.tv ve středu od 18 hodin.

O soupeři – VK ČEZ Karlovarsko

Karlovarský klub patří tradičně mezi největší favority na titul a výsledky v základní části mluví sami za sebe. Karlovarsko je v tabulce první se sedmnácti výhrami z devatenácti duelů. Tým se zatím drží na vedoucí pozici, kterou už může ohrozit pouze Jihostroj nebo Liberec. Karlovarsko se navíc již může opřít o uzdraveného kapitána Ticháčka. Západočeský mančaft prohrál naposledy ještě před Vánoci 19. prosince v Ostravě, od té doby má sérii devíti výher v řadě.

Na poslední vítězství účastníci i diváci zápasu v Praze dlouho nezapomenou. Ve vyrovnaném zápase totiž domácí Lvi Praha vedli v tie-breaku už 14:9, avšak Karlovarsku se povedlo neuvěřitelně otočit na 16:14 ve svůj prospěch. Díky vítězství 3:2 tak bralo Karlovarsko dva body.

„Vítězství nám trošku spadlo z nebe. Hráli jsme v nové hale, takže jsme si to potřebovali osahat. Tomu odpovídá počet chyb na servisu. My jsme domácí tolik nezatlačili a prostě se nám hrálo hůře. Ve čtvrtém setu jsme se parádně zvedli, domácí to trochu zdramatizovali nějakými esy na servisu. V tie-breaku to bylo zase naopak,“ zhodnotil kouč Jiří Novák.

Sestava Karlovarska z posledního zápasu:
Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Ticháček, Vašina, libero Pfeffer. Střídali: Baláž, Lux, Keemink

Vzájemné zápasy

Poslední dva vzájemné duely vyhrálo Karlovarsko. V sezoně 2019/20 se hrál jediný vzájemný zápas na palubovce Jihostroje. Přestože jsme po dvou setech vedli 2:0, soupeř otočil skóre na 3:2 a ze Sportovní haly si nakonec odvezl dva body. První vzájemný zápas v této sezoně se hrál 16. ledna v Karlových Varech a domácí v něm zvítězili 3:1.

Jihostroj sice ve středu bude moct využít výhodu domácího prostředí, Karlovarsko však v minulosti ukázalo, že v českobudějovické Sportovní hale hrát umí. Z posledních pěti vzájemných duelů na palubovce Jihostroje vyhrálo Karlovarsko čtyřikrát! V sezoně 2017/18 vyhráli Západočeši v Českých Budějovicích dokonce všechny tři zápasy – jeden v základní části a dva v play-off.

Z tábora Jihostroje

Čeká nás už čtvrtý těžký zápas v měsíci lednu. Karlovarsko má na čele tabulky šestibodový náskok, ale také má o jeden odehraný zápas více. Pokud chce Jihostroj pomýšlet na první místo po základní části, měl by ve středu vyhrát. Jihočechům by případné vítězství nad dalším z aspirantů na extraligový titul také mohlo pomoct psychologicky. S dalšími dvěma týmy z nejlepší čtveřice – s Libercem a Prahou – Jihostroj své domácí zápasy zvládl. Celkově svěřenci Reného Dvořáka ještě neztratili ve Sportovní hale ani jeden bod.

Premiéra proti svému bývalému zaměstnavateli čeká uzdraveného univerzála Filipa Rejlka, který před pár dny doléčil poraněný kotník. Ze stejného důvodu naopak nenastoupí dvacetiletý Daniel Šulista, který zaujme místo na komentátorském stanovišti vedle Kamila Jáši. I jeho zajímavé postřehy tak budete moct slyšet v přímém přenosu ze zápasu, který bude tradičně dostupný na webu CzechVolley.tv.

Odkaz na online přenos!

Doprovodný program

Tentokrát se můžete těšit na speciální zápasovou soutěž, díky které si jeden vybraný fanoušek z Českých Budějovic bude moct užít zápas i skvělé pohoštění. Pokud si správně tipnete výsledek prvního setu, přivezeme Vám ke sledování zápasu vynikající tatarák od naší partnerské restaurace Honner!

Po zápase pro vás budeme mít anketu Hráč zápasu, v níž budete moct vybrat jednoho hráče a zdůvodnit, proč právě on byl podle vás nejlepším hráčem Jihostroje v zápase. Jeden vybraný fanoušek s nejzajímavějším komentářem získá poukázky do McDonald's na McMenu, cheeseburger, kávu a zmrzlinu. Sledujte naše sociální sítě a nic vám neunikne!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále