volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 3. 3. 2021

Startuje play-off! Začínáme ve čtvrtek televizním zápasem

Po dvou letech jsou tu konečně vyřazovací boje! V cestě za jedenáctým titulem nám bude jako první stát Odolena Voda. Úvodní duel série hrané na tři vítězná utkání si můžete vychutnat už ve čtvrtek u televizních obrazovek. Zápas začíná ve 20:15, ČT sport ho ale bude vysílat živě až od 20:45. Do té doby bude přenos dostupný na webu sport.ceskatelevize.cz.

ČTVRTFINÁLOVÝ SOUPEŘ – AERO Odolena Voda

V základní části nasbírala Odolka stejný počet výher jako porážek (11), což v tabulce stačilo na sedmé místo. Účast v play-off si tak musel středočeský celek vybojovat v předkole. Sérii hranou na dva vítězné zápasy Odolena Voda dobře odstartovala první domácí výhrou (3:2), avšak na palubovce soupeře z Beskyd podlehla (1:3). Rozhodující zápas na Odolce byl velmi dramatický a senzační postup do play-off si nakonec zajistily Beskydy (3:1).

Jenže vítěz této série nakonec nevzešel sportovní cestou. Na straně Black Volley Beskydy totiž došlo k administrativnímu pochybení, a tak se z postupu může radovat Odolena Voda, která už byla pomalu na dovolené. „Mrzí nás, co se stalo, protože jsme prohráli zaslouženě. Jsem z toho rozpačitý. Už jsem chtěl cizince poslat domů,“ komentoval situaci pro iDnes.cz předseda Odoleny Vody Pavel Horák.

Hráči Odolky se nyní musejí dát rychle dohromady, protože hned ve čtvrtek pro ně startuje play-off v Českých Budějovicích. Velmi důležitý bude pro Odolenu Vodu stav jejich klíčového nahrávače Matyáše Démara, který údajně odehrál poslední duel s angínou.

Sestava Odolena Vody z posledního zápasu:
L. Demar, Taylor, Hladík, Vanags, Holubec, M. Démar, libero Kop. Střídali: Svoboda, Jachnicki, Holčík, Horák

Vzájemné zápasy

Od sezony 2010/11, kdy se Odolena Voda po šesti letech vrátila do nejvyšší soutěže, Jihostroj ani jednou neporazila. České Budějovice ztratily ve vzájemných zápasech jen dvakrát jeden bod – v obou případech na palubovce Odoleny Vody. Výsledkem 3:2 vyhrál Jihostroj na Odolce v březnu 2015 a poté v listopadu 2016. Mimo tyto dvě výjimky braly České Budějovice vždy plný počet bodů.

Tři body bral Jihostroj také ve dvou vzájemných duelech této sezony. V prvním zápase 18. prosince měli Jihočeši obrovskou chuť napravit nepovedený zápas proti Lvům Praha – výsledkem bylo, že domácí nepustili Odolku ani jednou přes 20 bodů – 3:0. Na Odolce pak hrál Jihostroj jeden z posledních zápasů základní části. Dobře rozehrané utkání dokázali domácí zdramatizovat, ale na třech bodech do tabulky pro České Budějovice se nic neměnilo – 3:1. Se 25 body v zápase exceloval Filip Rejlek.

Z tábora Jihostroje

Na soupeře si musel Jihostroj počkat do nejzazšího možného momentu. Když už se trenéři v pondělí večer dozvěděli, že mohou připravovat tým na Kladno, přišla pouhé dva dny před prvním čtvrtfinálovým zápasem náhlá změna. Pro trenérský tým se nejednalo o příjemnou pozici. Čistě statisticky je však Odolena Voda pro Jihostroj příznivějším soupeřem, jelikož oba zápasy základní části byly jednoznačnější. Odolka má také v nohách více zápasů z předkola než Kladno a její nahrávač nemusí být v optimální pohodě.

Hráči Jihostroje využili pauzu po Českém poháru k vyléčení drobných zranění. „S nějakými problémy se stále potýkáme, po zdravotní stránce nejsme úplně v pořádku. Nicméně nás to neohrožuje takovým způsobem, že bychom nemohli podat náš nejlepší výkon. Důležité bude, abychom hráli to, co umíme. Pak věřím, že by se naše kvalita měla projevit,“ říká trenér René Dvořák, jehož svěřenci touží v play-off získat už jedenáctý titul v historii klubu!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze