volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 21. 12. 2021

Poslední předvánoční duel čeká Jihostroj v Liberci

Od začátku sezony mají Jihostroj a Liberec stále o zápas méně než ostatní celky. To už od středečního večera platit nebude. Dohrávka 1. kola UNIQA extraligy je na programu dva dny před Štědrým dnem. Středeční zápas na hřišti Dukly začíná v 18 hodin.

ODKAZ NA ONLINE PŘENOS ZDE!

O soupeři: VK Dukla Liberec

Liberec bude soupeřem Jihostroje podruhé v krátkém čase. Oba týmy se utkaly 13. prosince v českobudějovické Sportovní hale. Dukla pod novým koučem Petrem Bromem podala na jihu Čech solidní výkon, ale body si neodvezla – prohrála 1:3. Dva dny poté se Liberec představil v rámci čtvrtfinále Českého poháru na palubovce Odoleny Vody, a i tam dopadl neslavně, když podlehl rovněž 1:3.

Dukla si mohla spravit chuť, pokud by překvapila na palubovce Karlovarska v pondělním utkání. Sice vyhrála první set, ale nakonec si ani z východu Čech nepřivezla žádný bod. Na to, kolik nás sužuje zranění, jsme bojovali. Potřebujeme body, musíme to zlomit v nějakém těžkém zápase, abychom šli do play-off z co nejlepší pozice,“ hodnotil zápas kapitán Liberce Jakub Veselý. Jeho tým se v tabulce propadl až na desáté místo – tedy poslední postupové do předkola play-off. Za Libercem už jsou jen Beskydy a beznadějně poslední Zlín.

Sestava Liberce z posledního zápasu:
Kovalčuk, Hendrich, Leikep, Křesťan, Janků, Veselý, libera Kopáček a Pavlíček. Střídali: Pavičevič, Demar, Staněk, Bryknar, Pražák

Vzájemné zápasy

Jak už bylo řečeno, Jihostroj se s Libercem utkal v minulém týdnu. Přestože byli domácí jasnými favority, Dukla dokázala v Českých Budějovicích odehrát vyrovnaný zápas. Jihostroj ale nakonec tři body doma udržel díky vítězství 3:1. V zápase poprvé nastoupil navrátilec Volodymyr Kovalčuk a tým Liberce poprvé vedl staronový kouč Petr Brom.

Jihostroj vyhrál proti Liberci pět posledních vzájemných zápasů. V play-off 2021 dokázal Jihostroj prolomit černou sérii a po šesti letech zvítězil na libereckém hřišti. Předtím však České Budějovice prohrály v Liberci šestkrát v řadě.

Z tábora Jihostroje

Vzhledem k tabulkovému postavení je Jihostroj favoritem zápasu, v Liberci se však nikdy nehraje snadno. Dukla je povzbuzená příchodem nového trenéra a nahrávače Kovalčuka. „Výměna trenéra je vždycky nový impulz pro tým, kterému se nedaří. Liberci hodně pomůže i nahrávač Kovalčuk, který je zkušený a nevypustí žádný balon. Myslím si, že v Liberci to bude těžší, než když jsme hráli doma,“ myslí si Martin Licek.

Jihostroj v minulém kole zaznamenal už desátou extraligovou výhru v řadě a pojistil si, že do Nového roku vstoupí v pozici nejlepšího týmu extraligy. A to bez ohledu na to, jak dopadne zápas v Liberci. V případě neúspěchu by se však českobudějovičtí nacházeli na tenkém ledě. Hned po Novém roce totiž změří síly s Karlovarskem, které by se v případě vítězství mohlo na Jihostroj v tabulce dotáhnout. Pro České Budějovice tak bude velmi důležité, přivést z Liberce plný počet bodů.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále