volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 7. 1. 2022

Souboj dvou nejlepších týmu extraligy. Jihostroj hostí Karlovarsko

UNIQA extraliga se chystá na velký šlágr. V sobotu od 18 hodin přivítá Jihostroj ve Sportovní hale nejsilnějšího soupeře – Karlovarsko. Přijďte podpořit Jihostroj do Sportovní haly, vstupenky jsou stále v prodeji!

ODKAZ NA ONLINE PŘENOS ZDE!


O soupeři: VK ČEZ Karlovarsko

Karlovarský klub je tradičně největším konkurentem Českých Budějovic v boji o titul. Nejinak tomu je v aktuálním ročníku, kdy je Karlovarsko v těsném závěsu se tříbodovou ztrátou za vedoucím Jihostrojem. Karlovarští se v minulé sezoně mohli opřít o nedobytnou domácí tvrz, kde vyhráli pouze Českobudějovičtí, a to až ve finále extraligy! V této sezoně se ale Karlovarsko opírá překvapivě spíše o kvalitní výkony na hřištích soupeřů, kde vyhrálo všech šest zápasů.

Ze třinácti extraligových kol vyhráli Západočeši jedenáctkrát. Dvakrát zaváhali v domácím prostředí, kdy se na nich podepsalo náročné cestování v rámci předkola Ligy mistrů. Aktuálně má Karlovarsko v extralize šňůru šesti výher v řadě. Pokud započítáme i Pohár CEV a Český pohár, neprohrálo už dokonce deset utkání v řadě! Naposledy hrály Vary ve středu, kdy nakonec ubojovaly vítězství 3:2 v Příbrami a postoupily do semifinále Českého poháru.

Na zápas s Jihostrojem už se těší nizozemský nahrávač Karlovarska Wessel Keemink. „Pro nás to bude důležitý test toho, jestli jsme schopni dostat se do čela tabulky. Myslím, že to bude atraktivní utkání, a určitě velká zábava. Je to přesně ten typ zápasů, kvůli kterým hraju volejbal,“ řekl pro klubový web Karlovarska.

Sestava Karlovarska z posledního zápasu:
Vašina, Patočka, Indra, Wiese, Zajíček, Keemink, libero Pfeffer. Střídali: Kočka, Wilson, Římal

Vzájemné zápasy

V základní části minulé sezony vyhrála vzájemné zápasy na svých palubovkách domácí mužstva. Stejný trend se potvrdil také v prvním vzájemném duelu této sezony, i když všechno mohlo být jinak! Českobudějovičtí totiž vedli na palubovce Karlových Varů 2:1 na sety a cenné body měli nadosah. Jihostroj však skvěle rozehraný zápas neudržel, a nakonec v tie-breaku podlehl 2:3.

Z tábora Jihostroje

České Budějovice vyhrály všech šest domácích zápasů a rády by zopakovaly skvělý kousek z minulé sezony, kdy udržely domácí neporazitelnost po celou základní část. Nejtěžší výzva je čeká právě v sobotu proti úřadujícímu extraligovému mistrovi. Utkání ale bude důležité ve více ohledech. Může to být klíčový zápas směrem ke konečnému umístění po základní části. Myslím si, že to proti Karlovarsku bude jako vždy pěkný volejbal, takže bych rád pozval fanoušky, aby nás přišli podpořit. My uděláme maximum pro to, aby konečný výsledek vyzněl lépe pro nás,“ vzkazuje Ondřej Piskáček.

Jihostroj už jedenáct zápasů v řadě neprohrál. Pokud by uspěl proti Karlovarsku, nejenže by prodloužil sérii vítězství, ale především by odskočil Západočechům v tabulce o šest bodů. To může být osm kol před koncem základní části zásadní rozdíl. „S Karlovarskem může jít o klíčový zápas, ale nesmíme zapomínat, že jak nás, tak Karlovarsko čeká do konce základní části ještě několik velmi kvalitních soupeřů s vysokými ambicemi. Nemyslím si tedy, že to bude směrem k výchozí pozici pro play-off utkání o vše,“ myslí si generální manažer Robert Mifka.

Benefiční volejbalový kalendář podpoří dobrou věc

Fanoušci budou moci během zápasu zakoupit stolní kalendář na rok 2022, který je plný krásných fotografií s volejbalovou tematikou. Cena kalendáře je 250 Kč a kompletní výtěžek z prodeje podpoří činnost Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice, zejména dobrovolnictví u osamělých seniorů v domácnostech.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze