volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 21. 1. 2022

Jihostroj se chystá na sobotní derby s Příbramí

Souboje Jihostroje a Příbrami měly v předchozích sezonách jasného favorita. V aktuální sezoně jsou však Kocouři na třetím místě a diváky ve Sportovní hale tak čeká zajímavé utkání! Přijďte podpořit Jihostroj v sobotu od 18 hodin.

ZÁPAS SLEDUJTE ŽIVĚ NA VOLEJ.TV


O soupeři: VK Euro Sitex Příbram

Příbram nepatřila v posledních sezonách k předním extraligovým mužstvům, i proto měly zápasy s Jihostrojem jasného favorita. Poslední větší úspěch si Kocouři připsali v ročníku 2011/12, kdy obsadili konečné třetí místo v extralize. V této sezoně mají konečně nakročeno k podobnému sukcesu. Z patnácti zápasů Příbram vyhrála desetkrát a se ziskem 30 bodů je na třetím místě tabulky. Na vedoucí Jihostroj a Karlovarsko ztrácí devět bodů.

Kocouři dokázali v této sezoně potrápit i papírové favority. První překvapení bylo vítězství ve 4. kole na palubovce Karlovarska, kde žádný tým kromě Jihostroje celou minulou sezonu nevyhrál. Příbram vyřadila z Českého poháru silné Kladno, které porazila ve dvojzápase dvakrát 3:1. Ve čtvrtfinále Českého poháru pak znovu potrápila Karlovarsko, které se v Příbrami nadřelo na vítězství 3:2.

V dosud posledním zápase však Kocouři podlehli na domácí palubovce právě Karlovarsku 0:3. Výkon Středočechů ale nebyl vůbec špatný. Své svěřence po zápase chválil i kouč Martin Demar, který přišel do klubu před sezonou z Francie. Úspěšný trenér může pro zápas s Jihostrojem počítat také s novou posilou, kterou se stal 206 centimetrů vysoký brazilský blokař Robson Gomes Augusto.

Sestava Příbrami z posledního zápasu:
Böhm, Hobern, Johansen, Madaloz, Trojanowicz, Dolgopolov, libero Verasio. Střídali: Šábrt, Hulpach, Gomes, F. Ureš

Vzájemné zápasy

I přes nad očekávání dobré výsledky Příbrami v aktuální sezoně je favoritem sobotního zápasu Jihostroj. A to i proto, že Českobudějovičtí proti Příbrami obvykle neztrácejí body – natož v domácím prostředí. Zápasy Jihostroje a Příbrami ve Sportovní hale končí už několik sezony vždy výsledkem 3:0.

V základní části uhráli Kocouři alespoň jediný set na palubovce Českých Budějovic naposledy 30. listopadu 2013, kdy Jihostroj zvítězil 3:1. Ze současných hráčů Jihostroje tento zápas pamatuje Radek Mach, Petr Michálek a Michal Kriško. Pokud započítáme i play-off, poslední vyhraný set Příbrami ve Sportovní hale se odehrál během čtvrtfinále v roce 2017.

Příbram naposledy vyhrála v Českých Budějovicích zápas základní části před deseti leti – 16. února 2012, kdy porazila Jihostroj ve Sportovní hale 3:0. Jediný vzájemný zápas v této sezoně vyhrál Jihostroj na příbramské palubovce 3:0.

Z tábora Jihostroje

České Budějovice jsou v tabulce na druhém místě za Karlovarskem vinou horšího poměru vyhraných a prohraných setů. Dá se očekávat, že situace na špici extraligy bude vyrovnaná až do posledních kol, proto musí Jihostroj nejen vyhrávat, ale pokud možno vyhrávat bez ztráty setu. Proti Příbrami se sice dlouhodobě daří v domácím prostředí vítězit 3:0, ale Kocouři jsou v této sezoně silní a Jihostroj čeká v sobotu opravdu náročná zkouška.

V dresu Příbrami začínali s profesionálním volejbalem dva současní hráči Jihostroje. Michal Kriško působil v Příbrami v letech 2006–2012 a poté ještě v sezoně 2019/20. Martin Kryštof hrál za středočeský klub v letech 2000–2004. Ještě v minulé sezoně nastupoval za Příbram Josef Polák. Minulost spjatou s příbramským klubem má také trenér René Dvořák.

Benefiční volejbalový kalendář podpoří dobrou věc

Fanoušci budou moci během zápasu zakoupit stolní kalendář na rok 2022, který je plný krásných fotografií s volejbalovou tematikou. Cena kalendáře je 250 Kč a kompletní výtěžek z prodeje podpoří činnost Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice, zejména dobrovolnictví u osamělých seniorů v domácnostech.

Podmínky vstupu na utkání

Pro vstup do Sportovní haly je třeba splňovat podmínky vstupu na utkání, které si můžete přečíst ZDE! Nadále je zakázán vstup na palubovku a dětský koutek nebude v provozu.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 24. 4. 2024

Čtvrtek od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze