volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 25. 3. 2019

Jsme v semifinále!

Je to tam! Oba předchozí zápasy se vyvíjely podle papírových předpokladů a ukázaly kvalitu vítěze základní části. Ten dnešní byl však mnohem dramatičtější. Ale povedl se a jsme v semifinále! Na svého soupeře si však budeme muset počkat.

VK Jihostroj České Budějovice – SKV Ústí nad Labem 3:1 (-21, 12, 21, 17)

Počet diváků: 1100

Sestavy:

Domácí: Mach, Šotola, Staples, Ondrovič, De Amo, Michálek, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Todua, Fila, Kraffer, Kupilík,

Hosté: Willyam Da Silva, Wilson, Kramar, Koci, Tibitanzl, Bartůněk L., libero Kořínek. Střídali: Šulava, Průcha,

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Jsem rád, že se nám to po prvním setu podařilo otočit a zvládli jsme to. Doufám, že zaslouženě postupujeme.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „My jsme dneska nevstoupili do zápasu vůbec dobře, musím za to hráče trochu vypeskovat. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Ústí hrálo dobře, odvážně, naprosto si set zasloužilo. I přesto, že náš výkon nebyl excelentní, jsme tam!

Hosté:

Filip Kramár (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Gratuluju domácím k postupu do semifinále. Byli po celou dobu lepším týmem než my. My jsme bojovali a hráli s nadšením. Jsem rád, že jsme aspoň prohráli s tím nejlepším týmem.“

Jakub Salon (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Dneska jsme moc chtěli vrátit sérii do Ústí, protože by si to naši fanoušci zasloužili. Myslím si, že jsme tu sérii neodehráli špatně. Bojovali jsme o každý míč. Přehrál nás lepší tým. Gratuluji Budějovicím.

Popis utkání:

Severočeši nepřijeli odevzdat svou kůži zadarmo. V prvním setu překvapili domácí bojovným výkonem, tvrdými údery vynikal především univerzál Kramár. Jihostroj začal trochu nervózně, nezachytil úvodní nápor hostů, a tak Ústí získalo poměrně nečekaně úvodní set v utkání.

Domácí hráče prohraný set zdravě naštval. Trenér Dvořák poslal na palubovku zkušenějšího Křesťana a bijce Toduu a Jihostroj v kvapíkovém tempu srovnal stav setů na 1:1.

Ve třetím dějství Českobudějovičtí hnaní bouřlivou atmosférou ve Sportovní hale rychle utekli až na 22:12. Pak se hostům podařilo skóre malinko srovnat, větší drama ale domácí nepřipustili. Druhý set vyhráli poměrem 25:21.

Čtvrtý set patřil Filipu Křesťanovi. Rozehrál se k výbornému výkonu, smečoval ze všech pozic a dotáhl svůj tým k vítězství a tím pádem i do semifinále.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze