volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 1. 8. 2013

V Evropské lize si nejvíce zahrál Kriško, o ME se popere Sobotka

Tuzemská klubová scéna je stále v klidovém režimu, ne však ta reprezentační. Český národní celek zvolil jako formu přípravy na mistrovství Evropy ve volejbale účast v Evropské lize. V té se představilo i několik hráčů českobudějovického Jihostroje.

Foto: www.cvf.cz

Největší opory reprezentace nechal trenér Stewart Bernard odpočívat a do českého mužstva pozval hodně hráčů z české extraligy. Z Ostravy dorazil Mauler se Širokým, z Liberce hned čtveřice hráčů - Kopáček, Hýský, Zajíček a Janouch. Ze Zlína kouč povolal Bartoše a z ČZU univerzála Fingera, o kterého Jihostroj usiloval. Z Českých Budějovic si zahrál Vláďa Sobotka, Michal Kriško a Jan Kuliha.

Český tým nakonec zakončil Evropskou ligu ziskem bronzových medailí a domů přivezl velmi dobrý výsledek.

Výkony jednotlivých hráčů českobudějovického celku lehce zhodnotil trenér Jan Svoboda. Jeho komentář si můžete přečíst na následujících řádcích.

„Nová tvář Jihostroje Honza Kuliha se účastnil spíše výcvikových táborů a zasáhl do Evropské ligy jen při posledním turnaji v Opavě.

Vláďa Sobotka měl velkou smůlu, protože si na prvním turnaji přivodil distorsi kotníku a dlouhou dobu se léčil. Pořád má šanci se na mistrovství Evropy podívat. Trenéři ho pozvali i na závěrečnou část přípravy.

Celou přípravu a všechny turnaje absolvoval jen Michal Kriško, který nastupoval na své pozici univerzála a pral se o pomyslné místo na slunci s druhým univerzálem Fingerem z ČZU. Michal často zasahoval do hry a je škoda, že s ním už trenéři dále nepočítají.

O nominaci na mistrovství Evropy vyrazí tedy bojovat jen Vladimír Sobotka. Stálým členem slovenské reprezentace zůstává nový hráč Jihostroje Robert Hupka.

Jako trenér bych si přál, abych oba jmenované potkal až koncem září po Mistrovství Evropy,“ uvedl zkušený kouč Jihostroje.

Svou reprezentační zkušenost hodnotil pro klubový web univerzál Michal Kriško. „Já jsem za tu zkušenost strašně rád a je super, že jsme zakončili Evropskou ligu plackou. Neměli jsme nejlehčí skupinu a jsem rád, že jsme my hráči z extraligy obstáli v evropské konkurenci. Zajímavý byl zápas s Černou Horou. Za ní nastoupila prakticky celá základní šestka z Budvy, se kterou se opět utkáme v Lize mistrů.“

Ranař v barvách Jihostroje ocenil i diváckou kulisu domácích zápasů Evropské ligy. „Zápasy v opavské hale byly naprosto super. Prakticky plná hala, podpora diváků po celý zápas, a to i v momentech, kdy se nám nedařilo. Už se těším, až se zase rozběhne extraliga a budeme moct bavit diváky,“ dodává s úsměvem populární Kriši.

V neposlední řadě bychom rádi informovali velké množství fanoušků, které stále v Jihostroji má....do přípravného kempu před ME byl pozván i exjihostroják David Juračka, který se tak může poprat o šanci ukázat se na největší reprezentační akci tohoto roku.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze