volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 19. 2. 2021

Do Českého poháru vstoupíme v sobotu ráno proti Beskydům

O víkendu se v Karlových Varech sejde osmička týmů, které budou usilovat o Český pohár. Pro Jihostroj půjde o jeden z vrcholů sezony a také o důležitou zkoušku před extraligovým play-off. Jihostroj zvedl Českých pohár nad hlavu v posledních dvou letech a v této sezoně tedy útočí na hattrick! Čtvrtfinálový zápas proti Beskydům sehrajeme v sobotu netradičně od 10 hodin dopoledne. Sledovat ho můžete prostřednictvím odkazu v tomto článku.

Čtvrtfinálový soupeř – Black Volley Beskydy

Beskydy si musely svou účast ve finálové osmičce vybojovat v osmifinále. Ve dvou soubojích se Zlínem působily suverénně a zvítězily 3:0 a 3:1. Forma z poslední doby ale nehraje týmu z Moravskoslezského kraje do karet. Poslední čtyři zápasy extraligy totiž prohrály – s Odolenou Vodou 0:3, s Libercem dvakrát 1:3 a s Ústím také 1:3.

Oba vzájemné zápasy v této sezoně vyhrál Jihostroj. V prvním na domácí palubovce vybojovaly Beskydy jeden set, ale České Budějovice zvítězily 3:1. Ve druhém utkání na hřišti Beskyd byl průběh i konečný výsledek ještě jednoznačnější – 3:0.

V základní části UNIQA extraligy tak Beskydy obsadily desátou příčku – tedy poslední, která zaručuje účast v předkole play-off. V něm Beskydy budou bojovat o postup do čtvrtfinále play-off s Odolenou Vodou. Black Volley Beskydy jsou zároveň jediným klubem z předkola, na který nemůže Jihostroj ve čtvrtfinále narazit. Jelikož Beskydy skončily na desátém místě, pokud by z předkola postoupily, narazí na první tým po základní části, kterým je Karlovarsko.

Odkaz na online přenos!

Případné semifinále – neděle od 15:00

Pokud budeme v sobotním čtvrtfinálovém souboji úspěšní, v semifinále se utkáme s vítězem druhého čtvrtfinálového zápasu Liberec – Brno. Pokud dopadnou zápasy podle papírových předpokladů, v semifinále narazíme na severočeský celek. S Libercem jsme v základní části extraligy nejprve prohráli na jeho palubovce 1:3, v domácím zápase jsme Dukle porážku oplatili – 3:1.

Semifinálové utkání bude možné sledovat v neděli od 15 hodin na HBBTV nebo iVysílání České televize.

Případné finále – pondělí od 17:40

Ve třetím čtvrtfinále poměří síly Karlovarsko se Lvy Praha, ve čtvrtém utkání se představí Ústí nad Labem proti Kladnu. Vítězové těchto dvou zápasů se společně utkání v semifinále a vzejde z nich finalista. V případném finále bychom tak narazili na jeden tým z této čtveřice. Největším favoritem je domácí Karlovarsko.

Finále můžete sledovat v pondělí od 17:40 na obrazovkách ČT sport.

Z tábora Jihostroje

Jakožto vítěz posledních dvou ročníků patří Jihostroj pochopitelně mezi největší favority na zisk poháru. Domácí prostředí však hraje pro Karlovarsko, které jen velice těsně předčilo Jihostroj v souboji o prvenství po základní části. Čtvrtfinále, semifinále i finále Českého poháru jsou však jen o jednom zápase. Rozhodovat bude momentální forma týmů a může tedy dojít i k překvapivým výsledkům.

Český pohár je jednoznačně jedním z cílů Jihostroje a zároveň generálkou na play-off, které pro nás odstartuje 4. března. Jihostroj odcestoval do Karlových Varů v pátek v poledne, s pokorou a zároveň touhou završit „hattrick“. V pátek od 17 hodin čeká tým první trénink v karlovarské hale a v sobotu ráno už půjde do tuhého.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Shrnutí zápasu 25. 4. 2024

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul!

Fotogalerie 24. 4. 2024

FOTO: Vypjatá třetí finálová bitva v Praze