volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 29. 10. 2021

Slavnostní duel proti lídrovi z Kladna se odehraje ve speciálních dresech

V sobotu se bude ve Sportovní hale slavit sté výročí českého volejbalu! Zápas s Kladnem bude navíc soubojem o čelo tabulky. Oba týmy nastoupí ve speciálních dresech, budou vyznamenány osobnosti jihočeského volejbalu a na programu jsou další doprovodné akce. Dorazte od 17 hodin oslavit svátek volejbalu s námi!

VSTUPENKY MŮŽETE KUPOVAT ZDE!


O soupeři: Kladno volejbal cz

Souboj s tradičním rivalem z Kladna bude mít slavnostní nádech, především však půjde o zápas dvou týmů z popředí tabulky. Kladenští Orli jsou dokonce aktuálně na prvním místě v celé UNIQA extralize! Z pěti odehraných utkání vyhráli Středočeši čtyři, z toho dokonce třikrát na hřištích soupeře. Jedinou porážku zaznamenali na palubovce Lvů Praha (0:3). Postupně Kladno porazilo Zlín (3:1), Beskydy (3:0), Ústí nad Labem (3:0) a naposledy také Ostravu (3:1).

Na palubovce Ostravy se navíc Kladenským podařilo přetlačit domácí servisem – na esa vyhráli 9:4 a i díky tomu se na konci utkání radovali po vítězství 3:1. V kladenském dresu se dařilo novému kapitánovi Jiřímu Krafferovi, kterého fanoušci Jihostroje dobře znají z působení v Českých Budějovicích. Kladno aktuálně vede extraligovou tabulku o jeden bod před Karlovarskem. Pokud ale na jihu Čech zaváhá, o první příčku přijde.

Sestava Kladna z posledního utkání:
Kraffer, Špulák, van Solkema, Seppänen, Kyjanica, Platačs, libero Kunc. Střídali: Hancock, Fortuník

Vzájemné zápasy

První vzájemný zápas v minulé sezoně se hrál na kladenské palubovce a domácí v něm připravili Jihostroj o jeden bod. V napínavém utkání totiž Českobudějovičtí vybojovali vítězství až v tie-breaku – 3:2. To druhý zápas už byl v režii Jihostroje, který si vypracoval vedení 2:0 na sety a nakonec vyhrál 3:1. Naposledy Jihostroj prohrál s Kladnem 2. prosince 2017 v Kladenské sportovní hale 1:3.

Z tábora Jihostroje

Výkony českobudějovického týmu v nové sezoně jsou velmi přesvědčivé, a to především na domácí palubovce. V prvních dvou domácích zápasech neztratil Jihostroj ani jeden set – Beskydy i Ostravu porazil jednoznačně 3:0. Stejně si vedl i v Příbrami, která si po vítězstvích nad Libercem a Karlovarskem dělala nárok také na skalp Jihostroje. Ten ale v Příbrami vyhrál suverénně 3:0.

Kladno bude pravděpodobně nejtěžším soupeřem, který se v této sezoně ve Sportovní hale ukázal. Pro Jihostroj je velkou motivací vystřídat při slavnostním utkání Kladno na čele UNIQA extraligy. Pokud by České Budějovice vyhrály za tři body, budou se muset ohlížet na výsledek zápasu Karlovarska s Prahou. Karlovarští mají totiž aktuálně o bod více, ale také odehráli více zápasů.

UTKÁNÍ MŮŽETE SLEDOVAT NA ČT SPORT

Doprovodný program

V rámci slavnostního utkání ke 100 letům volejbalu dojde k ocenění bývalých hráčů, rozhodčích nebo funkcionářů, kteří se podíleli na rozvoji jihočeského volejbalu. Pamětní plaketu obdrží z rukou nového předsedy Jihočeského krajského volejbalového svazu Tomáše Kratochvíla jednatřicet osobností. Jejich jména se dozvíte už před samotným vyhlášením v klubovém bulletinu, který bude ve Sportovní hale opět zdarma k dispozici.

U hlavního vstupu do haly si můžete prohlédnout výstavní panely mapující sto let českého volejbalu po jednotlivých obdobích. Najdete je hned vedle našeho fanshopu, který nabízí atraktivní produkty. Nově bude v prodeji také týmový plakát na aktuální sezonu.

Ve foyer haly bude možné navštívit fotokoutek, který si pro vás připravilo IGY Centrum. Můžete si uchovat vzpomínku na výjimečné utkání v podobě fotografie s volejbalovými rekvizitami.

Po prvním setu sobotního utkání bude vyhlášena soutěž se společností CB Auto, ve které jste mohli tipovat, kolik míčů se vešlo do kufru Seatu Leon, se kterým jezdí Martin Licek. Vítěz získá zapůjčení vozu Seat Leon na víkend!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!