volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 20. 11. 2021

Další duel o první místo čeká Jihostroj v Praze

Šlágr 9. kola extraligy se odehraje v hlavním městě. Tamní Lvi se díky pětizápasové sérii výher vyšplhali na třetí místo a pokukují po vedoucí pozici Jihostroje. Nedělní utkání v pražské UNYP aréně startuje v 15:30.

ODKAZ NA ONLINE PŘENOS


O soupeři: VK Lvi Praha

Pražský celek vstupoval do posledních ročníků vždy s velkými ambicemi, začátek této sezony je však nezastihl v nejlepší formě. V prvním zápase sice porazili doma suverénně Ostravu (3:0), pak ale doma stejným výsledkem podlehli Brnu. Následně Pražané vyhráli na Kladně (3:0), ale navázali překvapivou porážkou na palubovce Odoleny Vody (1:3). Při těchto nevyrovnaných výkonech se Lvi nenacházeli v tabulce na předních místech.

To ale změnila série pěti vítězství v řadě. V těžkém dvojzápase proti Liberci (3:1) a Karlovarsku (3:2) získala Praha pět bodů. Povinností byly další tři body ze Zlína (3:0) a plný počet bodů si Lvi připsali i proti Příbrami (3:0) a v posledním kolem v Ústí nad Labem (3:1). Praha se tak vyhoupla na třetí příčku tabulky a ztrácí jediný bod na Karlovarsko i vedoucí Jihostroj – který má ale odehraný o zápas méně. Lvi tak mohou mít lepší náladu po nedávném vypadnutí z Poháru CEV.

V pražském týmu od této sezony nastupuje bývalý českobudějovický blokař Valerij Todua, který o zápasu proti Jihostroji promluvil v rozhovoru pro Sport.cz. „Nevím, kolik času věnoval Jihostroj detailní přípravě na mě. Klíčové budou výkony univerzálů. A taky, jak se vyspí Miguel. Pokud dobře, budeme to mít hodně těžké. Hraje se ale v neděli a Španělé, jak známo, v neděli nepracují. V tom může být naše veliká výhoda,“ žertoval.

Vzájemné zápasy

Jihostroj vyhrál v minulé sezoně první vzájemný zápas nad Prahou 3:0. Druhý vzájemný duel si však Českobudějovičtí připomínají neradi. V televizním zápase totiž Jihostroj prohrál v UNYP aréně 0:3 a možná se jednalo o vůbec nejhorší utkání Jihočechů za celou minulou sezonu.

V létě však oba týmy – a zejména Lvi – prošly změnami v hráčském kádru a výsledky z minulé sezony již nehrají roli. Jihostroj se z Prahou utkal dvakrát během přípravy na tuto sezonu. První zápas v Praze skončil remízou 2:2, druhé utkání na jihu Čech zvládl lépe Jihostroj – 3:2.

Z tábora Jihostroje

Jihostroj v minulém kole ztratil bod v domácím prostředí proti Brnu (3:2), což se nestalo v celé minulé sezoně. Naposledy ztratily České Budějovice na svém hřišti body 18. ledna 2020 a i tehdy v tom mělo prsty Brno, které vyhrálo ve Sportovní hale 3:2. Jihočeši museli v posledním zápase hodně zabrat, aby odvrátili nepříznivě se vyvíjející zápas ze stavu 0:2 na sety na 3:2.

Vypjatý zápas ukázal vnitřní sílu mužstva, přestože chyběla hned dvojice zraněných smečařů – Martin Licek a Daniel Šulista. Na tomto postu ale dokázal skvěle zaskočit univerzál Casey Schouten, který může být alternativou na smeč i do dalších zápasů. Trenér Dvořák ale doufá, že už se bude moct spolehnout na kompletní kádr.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Rozhovor 27. 3. 2024

Vlítl jsem do toho, jak umím, komentuje Emmer svůj příspěvek k postupu

Aktuální zpráva 25. 3. 2024

Sobotní výjezd na Kladno! Pojeďte s fanklubem na semifinále