volejbalový klub jihostroj české budějovice
Preview 12. 12. 2021

Naposledy doma před Vánoci! Přijede Liberec s novým koučem Bromem

Po pátečním návratu z ruské Sibiře čeká Jihostroj další důležitý zápas v extralize. Na jih Čech v pondělí zavítá Dukla Liberec i s novým koučem Petrem Bromem, který dříve trénoval České Budějovice. Přijďte podpořit Jihostroj od 17 hodin! Zápas vysílá v přímém přenosu ČT sport.

Utkání může navštívit maximálně 1000 diváků. V případě naplnění kapacity bude prodej vstupenek na pokladnách zastaven.

O soupeři: VK Dukla Liberec

Severočeši se tradičně pohybují na předních příčkách tabulky, v této sezoně jsou ale výrazně za očekáváním. Obrovské hráčské změny, kdy se během léta obměnila téměř celá základní soupiska, týmu neprospěly. Liberec má po 10 zápasech na kontě 11 bodů a patří mu až deváté místo v tabulce, což rozhodně není pozice, kam by Dukla patřila silou své soupisky. Vedení klubu se tak odhodlalo k razantnímu kroku a odvolalo trenéra Michala Nekolu, který u mužstva působil dvanáct let.

Na místo Nekoly klub angažoval velmi zajímavé jméno. Novým hlavním koučem Liberce se stal Petr Brom, který v minulosti úspěšně trénoval Jihostroj. S Českými Budějovicemi získal během pěti sezon svého působení stejný počet medailí – čtyři zlaté a jednu bronzovou. Pro Broma jsou České Budějovice srdeční záležitostí, nyní se na jih Čech vrátí v roli trenéra Liberce, se kterým ho čeká mnoho práce.

Brom stál na střídačce Liberce už při zápasech Poháru CEV proti polskému Belchatowu. Silnému soupeři ale Dukla dokázala vzdorovat během dvojzápasu jen v jednom setu a s evropským pohárem se loučí. V extralize má Liberec sérii tří porážek v řadě – prohrál s Kladnem (1:3), Brnem (1:3) a naposledy s Odolenou Vodou (0:3). Poslední vítězství zaznamenali Severočeši přesně před měsícem, kdy doma porazili Ostravu 3:2. V nedávné době navíc Liberec utrpěl těžkou ztrátu, když se zranil reprezentační nahrávač Luboš Bartůněk.

Sestava Liberce z posledního zápasu:
Demar, Veselý, Křesťan, Janků, Leikep, Kopecký, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Staněk, Pavičevič, Dias, Bryknar

Vzájemné zápasy

V základní části souboje Jihostroje s Libercem ve většině případů vyhrává domácí mužstvo. V minulém ročníku Českobudějovičtí prohráli první vzájemný zápas v Liberci 1:3, aby pak stejný výsledek Dukle oplatili v domácím prostředí – 3:1. Další vzájemný zápas proběhl v rámci Českého poháru v Karlových Varech. V semifinále poháru byl úspěšnější Liberec i díky nezastavitelnému Michalu Kriškovi – 1:3.

České Budějovice pak narazily na Liberec také v semifinále play-off. Přestože se očekávala velmi vyrovnaná série, Jihostroj vyhrál všechny tři zápasy a postoupil do finále extraligy v nejkratším možném čase. Výsledky jednotlivých utkání byly 3:2, 3:0 a 3:1. Liberečtí naposledy zvítězili v českobudějovické Sportovní hale 24. dubna 2018 v bojích o bronzové medaile, které díky vítězství 3:2 získali na úkor Jihostroje.

Z tábora Jihostroje

Českobudějovický tým prožívá velmi náročnou část sezony. Od začátku prosince měl Jihostroj maximálně dva dny v řadě, kdy nehrál nebo necestoval na zápas. Náročné bylo především více než dvacetihodinové cestování do sibiřského Kemerova, kde se museli Českobudějovičtí rychle vyrovnat s šestihodinovým časovým posunem. Jihostroj z Poháru CEV sice vypadl, utkání proti týmu z ruské Superligy však odehrál velmi kvalitně, což může týmu dodat potřebné sebevědomí do zbytku extraligy.

Jihostroj alespoň prozatím sesadilo z čela tabulky Karlovarsko, které má však odehrané o dva zápasy více. Českým Budějovicím chybějí dvě dohrávky právě proti liberecké Dukle, ve kterých budou vzhledem k tabulkovému postavení jasnými favority. Pokud svěřenci Reného Dvořáka a Tomáše Skolky v pondělním zápase uspějí, vrátí se na vedoucí pozici extraligové tabulky.

PODMÍNKY VSTUPU NA UTKÁNÍ ČTĚTE ZDE!

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 19. 4. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Lvi Praha

Aktuální zpráva 18. 4. 2024

Volejbalová sobota: Vrcholné zápasy mužů i žen ve Sportovní hale!